181027 Luleås Jesper Sellgren inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Mora den 27 oktober 2018 i Luleå. …
SHL

Luleås genombrottsman om succén: ”Bevisat att jag förtjänar det här”

Inför den här säsongen valde Jesper Sellgren att lämna tryggheten i Örnsköldsvik och lämna Modo för spel i Luleå. Ett klokt val, skulle det visa sig med facit i hand. Ett halvår senare är nämligen den 20-årige backen nybliven landslagsdebutant och en nyckelspelare i det Luleå-lag som tagit SHL med storm under hösten.
– Vi har haft bra stämning i laget och allt runtomkring har fungerat bra. Just nu känns allting väldigt positivt och bra. Förhoppningsvis ska det fortsätta på den vägen också, säger Jesper Sellgren till hockeysverige.se.

Efter att ha spenderat hela sin juniorkarriär i Modo Hockey valde Jesper Sellgren inför den här säsongen att lämna Örnsköldsvik för nya äventyr i Norrbotten och Luleå. Den JVM-meriterade backen menar att beslutet både var lätt och svårt på samma gång.
– Det är klart, det är aldrig lätt att lämna hemstaden. Men samtidigt kände jag att det var dags att pröva på något nytt och förhoppningsvis även utvecklas som människa. Dels allt som kommer med att flytta hemifrån och klara sig själv, men även så klart att hoppa upp till SHL och få tampas där. Det var i slutändan inte ett så svårt beslut, säger Jesper Sellgren till hockeysverige.se.

HYLLAR BACKKOLLEGAN

Sellgren har, liksom hela laget, fått lite av en flygande start på säsongen. Efter 20 spelade matcher toppar norrbottningarna SHL-tabellen med 38 inspelade poäng.
– Vi har fokuserat mycket på grunderna i vårt spel och vi tar allting utifrån det. Jag tror att det är det som gjort oss så framgångsrika nu under hösten. Vi har varit starka defensivt och inte släppt in speciellt mycket mål. Sen har offensiven blivit bättre och bättre ju längre det gått känns det som, så det känns riktigt bra.

Riktigt bra – ja, det är också en stämpel man skulle kunna sätta på Jesper Sellgrens spel den här säsongen. 20-åringen från Örnsköldsvik har imponerat på den svenska hockeypubliken med sitt stabila defensiva spel under hösten.
– Jag tycker att jag har vuxit in i det ju mer jag har spelat. Jag har blivit mer bekväm och tar för mig mer och mer. En stor del till det har så klart Erik Gustafsson som hjälper mig varje dag med allt ute på isen. Han ska ha mycket av credden, menar Sellgren.


En stor del av Jesper Sellgrens framgångar är tack vare Erik Gustafsson, enligt Sellgren själv. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån

Att få spela med den VM-, OS, NHL- och KHL-meriterade backen har betytt otroligt mycket för Sellgrens spel den här säsongen, enligt honom själv.
– Det är klart att han är väldigt viktig för mig. Han hjälper mig väldigt bra ute på isen och har väldigt stor erfarenhet från de största ligorna i världen. Han är väldigt rutinerad och kan sin sak, kan man väl säga. Det känns väldigt bra att jag har honom vid min sida.

”KOM SOM EN VÄLDIG CHOCK”

Du har fått stort förtroende och snittar upp mot 20 minuter i istid per match. Vad betyder det för dig att få det förtroende som du har fått?
– Kommer man till en förening som tror på en och är villig att satsa på en så känns det ju bra redan där. Sen att man också presterar utifrån det förtroende man fått gör att det känns ännu bättre, så klart. Jag känner att jag bevisat att jag förtjänar det här och att jag ska vara här.

20-åringens imponerande spel under hösten tog honom hela vägen till en plats till Tre Kronors lag till Karjala Tournament tidigare den här månaden.
– Det kom som en väldig chock för mig. Det var absolut ingenting som jag hade förväntat mig inför säsongen eller hade som något mål. Det var en väldigt stor överraskning men så klart extremt kul att få chansen och visa upp sig i Tre Kronor-tröjan, berättar Sellgren.


Jesper Sellgren landslagsdebuterade i Karjala Tournament. FOTO: Tomi Hänninen/Newspix24/Bildbyrån

DRAFTAD AV CAROLINA

Tre Kronor-debuten skedde i turneringens öppningsmatch mot Tjeckien.
– Det är klart att det var lite nervöst inför matchen. Det är ändå bland de bästa spelarna i världen man ska spela mot när man är på den nivån. Men när väl spelet kom igång var det bara roligt och det var bara att ta för sig. Alla peppade på varandra på ett bra sätt och jag gick bara ut och hade roligt. Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig. Jag gjorde inte bort mig på något sätt tycker jag, vilket väl är positivt, säger Sellgren med ett skratt och berättar samtidigt att han fått blodad tand av att dra på sig landslagströjan:
– Jag vill dit igen. Det kommer jag kämpa för under resten av säsongen. Det gäller att jag fortsätter med mitt spel och utvecklar alla delar i mitt spel. De vill också se att jag vågar ta för mig ute på isen och att man vågar spela sitt spel. Det är det som jag tror kommer behövas från min sida för att få chansen där igen.

Efter att ha varit tillgänglig i två NHL-drafter utan att plockas av någon NHL-klubb valde Carolina Hurricanes i somras att lägga beslag på Sellgrens rättigheter i sommarens NHL-draft. Att bli draftad var bara ett steg på vägen för Luleåbacken som, liksom de allra flesta hockeyspelare, drömmer om en framtid i världens bästa hockeyliga.
– Jag var över på deras Development Camp i somras och de var nöjda med vad de såg. Det känns ju så klart väldigt positivt för egen del. Sen får man se vad som händer där och vad de ser i mig. Det är någonting som får komma lite längre fram, men precis som för många hockeyspelare är NHL den största drömmen av alla.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten