Anna Borgqvist, Uffe Hedberg, Hanna Lindqvist.
SDHL

NEDSLAG LEKSAND: ”Tycker vi har Sveriges bästa centersida”

Hockeysverige.se tar tempen på lagen inför SDHL-premiären om en månad. Först ut: Leksand. 
– Vi har blivit bättre och klubben har fattat att vi måste hänga med på tåget om vi ska kunna vara med i toppen. Sedan får vi se hur långt det räcker den här säsongen, säger lagets nye tränare Uffe Hedberg.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Hockeysverige.se kommer närmaste veckorna göra nedslag hos lagen i SDHL. Prata med en tränare, ledare eller spelare i varje förening för att känna på hur hockeypulsen är i laget för stunden. Dom flesta lagen har i dagarna dessutom gått på is.

Först ut är Leksands IF. Där vi träffar den nygamle coachen Ulf Hedberg. Han tränade laget mellan 2008 och 2011. Därefter har han bland annat tränat Fagerstas herrar i Division 2. Nu är han alltså tillbaka i Tegera Arena.
– Styrkan i gruppen? Framåt ser det ruskigt bra ut. Vi har många som är duktiga på att åka skridskor, hantera pucken och skapa själva.
– Sedan är många i laget väldigt positiva människor. Det är nära till skratt och kul att gå och träna varje gång.

Vad är det som oroar dig mest inför seriestarten?
– Oroar gör det egentligen inte, men vi måste få ihop allt. Det är många nya och vi måste få det att stämma. Vi har bara en månad på oss till seriestart och jag vill att vi är ”på” redan från början. Det är inte efter halva säsongen vi ska börja göra resultat.

Det viktigaste för ett lag är att man vinner sista matchen för säsongen, hur ska ni nå dit?
– Jag tror att det har och göra med att vi hittar vårat spel från start. Precis som jag sa, att vi kommer vara med från början. Jag tycker att det varit X-antal år i Leksand där det gått för mycket upp och ner. När det varit bra har det varit riktigt, riktigt bra. Men när det varit mindre bra har det varit för lågt. Där måste vi bli bättre.

Julia Åberg är klar målvaktsetta.

Målvakter just nu: Angelica Andersson 17, Julia Nilsson 16, Julia Åberg 22.
– Julia Åberg är nummer ett. Sedan kommer jag testa Angelica Andersson och Julia Nilsson på försäsongen. Dom kommer få en rejäl chans att knipa andraspaden. Kommer dom inte hålla så kommer vi att värva en målvakt.
– Det här har jag sagt till dom redan från start. Vi ska komma ihåg att båda är 01:or. Samtidigt, Angelica Andersson ligger bästa på alla tester bland alla i laget och Julia Nilsson, som jag än så länge sett för lite ännu, ska vara en jättetalang.

Backar: Samantha Hanson 24 (Ny från Djurgården), Gracen Hirschy 23 (Ny från Djurgården), Emma Lind 26, Elin Lundberg 25, Maja Nylén Persson 17, Linnéa Sjölund 17.
– Vi har sex backar och blir det lite skador så är det tunt. Nu kommer ”Fia” (Sofia Engström) börja som forward, men det är skönt att ha henne i bakfickan om det skulle bli mycket skador på backsidan. Den grejen är hon medveten om.
– Vi har även utrymme för att plocka upp några från Dam-J och göra något bra av det, matcha in dom så dom kan få den nödvändiga rutinen för att spela i SDHL. På våra sex backar som vi har ser det bra ut.

Tawnya Guindon är ett av flera starka nyförvärv.

Forwards: Kajsa Armborg 20, Emelie Berlin 23, Anna Borgqvist 26 (Ny från Brynäs), Sofia Engström 30, Tawnya Guindon 26 (Ny från Göteborg), Madeleine Hall 23, Ellinor Hermansson 18, Wilma Johansson 20, Alva Johnson 19, Hanna Lindqvist 26, Karolin Malmqvist 17, Ida Nikula 20, Hanna Sköld 21 (Ny från Göteborg), Danielle Stone 27 (Ny från Brynäs), Josefin Söderberg 22
– Som jag sa tidigare ser det väldigt bra ut framåt. Dessutom, jag tycker att vi har den bästa centersidan i Sverige som det ser ut nu. Dessutom fortsätter Hanna Lindqvist och det känns väldigt bra.

Många lag i SDHL satsar hårt, hur står sig Leksand i förhållande till andra klubbar då det gäller den biten?
– Jag tycker folk är snett ute då man säger att damhockeyn är på nedåtgående. Självklart, jag tycker inte den har gått framåt så himla mycket, men det är många unga spelare som kommer fram nu.
– Samtidigt känner jag att dom äldre spelarna, dom som inte lagt av, kommer att spela vidare längre. Att få barn men ändå fortsätta spela sedan. Det känns som den trenden är på gång att hända. Det gör att jag tror att det kommer bli bra framåt även om det kommer ta ett antal år.

Känner du att Leksand är med och satsar i samma omfattning som många av topplagen i SDHL?
– Ja, jag tycker det. Vi har blivit bättre och klubben har fattat att vi måste hänga med på tåget om vi ska kunna vara med i toppen. Sedan får vi se hur långt det räcker den här säsongen, men jag hoppas att vi ska kunna vara med på slutet.
– Samtidigt är det mycket som påverkar. Bland annat skador. Bredden på forwardssidan är jättebra. Backsidan, vi får se hur det ser ut. Visar det sig att det är där vi inte räcker till så är det kanske där vi måste få in någon ytterligare.

Tidigare OS-spelaren Lina Wester har klivit in som tränare för juniorerna, men Uffe Hedberg är övertygad om att hon inte kommer spela kommande säsong.
– Lina kommer tillföra jättemycket till tjejerna. Hon har varit med hela vägen, både på upp och nedgångar, samtidigt som det är en jätteödmjuk tjej som vet vad det handlar om att vara med där uppe. Hon vet också vart fallgroparna för tjejer finns.
– Men spela, nej. Hon har lagt det där åt sidan och jag kommer inte ens försöka få henne att börja spela igen.

Leksand har fyra utländska spelare i laget och det pågår en hätsk debatt om vi har för många icke svenska spelare i SDHL. Uffe Hedberg ser till båda sidorna av myntet. 
– För många i SDHL? Både ja och nej. Kanske är det för många spelare, men samtidigt är det många som är riktigt, riktigt bra och som höjer hela serien.
– Så länge våra yngre spelare kan dra nytta av det så tycker jag ändå att det är helt okej. Jag sa även förra gången jag tränade Leksand att får vi spela med och mot dom bästa spelarna, nu kanske det inte är dom absolut bästa men många är i världseliten, så kommer det påverka så hela nivån på damhockeyn i Sverige höjs. Våra egna höjer sig också genom att träna med och spela mot dom är världsspelarna.

Leksand inleder SDHL Lördag 8/9 Leksand mot SDE. Matchstart: 16.00

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten