Conny Strömberg.
Västerås IK

42 år gammal – men Conny Strömberg ser inte slutet: ”Har minst ett år kvar i kroppen”

Sveriges mest omtalade veteran kämpar vidare. Just nu ligger Conny Strömberg visserligen sjuk, men annars är han och Västerås mitt uppe i jakten på en plats i nästa års upplaga av Hockeyallsvenskan. I en djupintervju med hockeysverige.se pratar 42-åringen om sin brokiga säsong, förhoppningarna om framtiden – och sin kritiserade skridskoåkning.
– Alla journalister och experter som skriver att jag är för långsam på skridskorna kan inte hockey, säger han bestämt.

En av våra mest mytomspunna hockeyspelare är utan tvekan Conny Strömberg. Idag är ångermanlänningen 42 år gammal, har hunnit ge ut en bok och spelat elithockey i åtta olika länder. Detta efter att ha debuterat i SHL med Modo som 23-åringen säsongen 1999/00 – samtidigt som bröderna Henrik och Daniel Sedin fick sina stora genombrott.

Med tanke på hans ålder är det lätt att invaggas i någon tro att han vid det här laget ska ha slutat spela, men icke. Conny Strömberg fortsätter att leverera. Den här säsongen inledde han med ett par månader i norska Lörenskog. Efter att inte ha erbjudits någon fortsättning där blev det spel i Hockeyallsvenskan med Västervik innan han slutligen klev ned i Hockeyettan för att försöka hjälpa Västerås att kliva uppåt i seriesystemet.
– Säsongen har varit lite upp och ner. Det gick bra för mig personligen i Lörenskog och jag låg etta i lagets poängliga. Jag hade skrivit på för tre månader för de var väl osäkra på om jag kunde spela eftersom jag är 42 år gammal, berättar Conny Strömberg från sjuksängen i Västerås efter att ha missat
  Det blev skador i laget och Lörenskog tog in nya spelare under den tiden. När så mitt kontrakt gick ut var det för många utlänningar och då var det antagligen bäst ekonomiskt att låta mig söka en annan klubb.


FRUSTRATION. Conny Strömberg, här i ”diskussion” med Mattias Ritola, trivdes inte lika bra i Västervik under sin andra sejour i klubben. Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

”BLEV OHARMONISK I SPELET”

Det var i november det blev klart att Strömberg skulle återvända till Västervik, som han representerade även i fjol. Klubben hade inför den här säsongen bytt tränare från Mattias Karlin till Roger Forsberg.
– Jag var jätteladdad på att få komma dit och spela med Victor Öhman och Danne Pettersson. Vi spelade tillsammans förra säsongen i februari/mars och hittade varandra otroligt bra. Vi gick nästan till ett playoff i bäst av tre matcher mot Karlskoga, men vi föll på ett plus eller minus mål.
– I alla fall tänkte jag att det var bra spelare att spela med Västervik. Men Victor Öhman hade varit skadad så det blev inte att jag spelade så mycket med honom eller i den kedjan. Då blev det heller inte att jag producerade så mycket som det var tänkt att jag skulle göra. Det fungerade inte i powerplay heller som det skulle göra. Samtidigt hade vi lite mer spets förra säsongen med bland andra Olle Liss som bidrog. Nu var inte han där längre.
– När jag inte gör poäng blir jag själv frustrerad. Då blev jag i stället oharmonisk i spelet och ännu sämre. Jag är väldigt beroende av att jag fungerar och mina poäng ramlar in. Är jag glad så spelar jag ännu bättre. Annars blir det lätt gnäll från det ena eller andra, att man ska spela på ett annat sätt och så vidare. Då blev det som det blev och vi kom till en punkt där vi båda var missnöjda. Då tänkte jag att det är lika bra att vi bryter här så letar jag efter en ny klubb.

Var det en stor förändring i Västervik den här säsongen jämfört med den förra med tanke på att klubben bytt tränare och så vidare?
– Det som skilde var att vi hade lite sämre offensiva forwards. Vi tappade (Mats) Fröshaug, Olle Liss och Fredric Andersson. Dessutom var inte jag med från början. Sedan var även Victor Öhman borta från början. Hans ljumskar har inte blivit bra så han har inte riktigt kommit i form under hela säsongen.
– Annars skiljer det inte så mycket i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen kom vi trea i grundserien, men den här kom dom näst sist.

”JAG GILLAR FÄRGERNA GULT OCH SVART”

I stället för Västerviks IK bytte Strömberg lag till ett annat VIK, nämligen Västerås IK.
– Det var några klubbar som var intresserade. Bland annat något allsvenskt lag, men de drog sig ur på slutet och tog några andra spelare i stället.
– Sedan är det så att jag har min dotter i Arboga. När jag spelar i Västerås är det bara fem mil i mellan i stället för att det ska vara 30-40 mil. Då kan jag träffa henne oftare och det var avgörande.
– Jag hade även lite kontakt med Västerås i höstas när jag bytte till Västervik. Då var Västerås lite intresserade. Sedan känner jag staden eftersom jag har spelat här tidigare. Dessutom gillar jag färgerna gult och svart.

Gult och svart?
– Jag har ju spelat i både AIK och Västerås. Gult och svart är en bra kombination så det hjälpte till, skrattar Strömberg som så här långt har trivts väldigt bra i sin nygamla klubb.
– Det är ett bra hockeyintresse i stan. Det märks att det är en gammal elitserieklubb. Nu när det börjar bli matcher som gäller något så kommer det över 3 000 pers. Då är det otroligt roligt att spela. Även för mig som varit med länge. Det blir som en extra tändning samtidigt som jag vill visa upp mig och göra så bra som möjligt ifrån mig.
– Jag har bara positivt att säga om klubben. Den är otroligt proffsig för att vara i division 1.

Du har spelat i Hockeyallsvenskan till och från under senaste säsongerna, hur känner du att nivån på gruppen spelare i Västerås är förhållandevis?
– Klart att vissa grejer är lite sämre. Självklart ska det vara så eftersom vi spelar i division 1, men det skiljer i dag inte så mycket mellan ett bra division 1-lag och ett lag i Hockeyallsvenskan. Som hockeyn har blivit i dag så är det bara att åka skridskor, sätta press på motståndarna och spela defensivt.
– Det finns inte så många skickliga spelare i varje lag så det är svårt att hitta på någonting i Hockeyallsvenskan och division 1-hockeyn eftersom det är just så otroligt många skridskostarka lag som fokuserar på defensiven.
– För att kunna spela en offensiv hockey måste du ha en massa skickliga spelare med dig, men tyvärr finns det inte så många av dem i varje lag. Det är svårt att göra något fem mot fem så man måste ha ett bra powerplay för att lyckas och då gäller det också att ha bra spelare runt om sig.


CONNYS KLÄDER. Det har blivit en del olika tröjor för Strömberg på senare år.
Foto: Bildbyrån

”JAG ÄR INTE SÄMRE I DAG ÄN JAG VAR FÖR NÅGRA ÅR SEDAN”

Du sa själv att du är frustrerad över din prestation i Västervik, vilken nivå håller din hockey i dag?
– Jag har nog inte förändrats så mycket och är inte så mycket sämre i dag än vad jag var för några år sedan när jag var på min absoluta topp. Som jag sa så är man i mycket mer behov av medspelare i dag, men jag tycker ändå att jag håller en bra klass ännu. Jag försöker göra det jag är bra på helt enkelt.
– Det jag själv tycker att jag saknar är att jag skjuter för lite. Jag har ett hyfsat skott men jag passar för mycket. Jag har alltid velat sätta upp den som har bättre lägen än jag, men kanske är det så att alla spelare som jag spelat tillbaka till inte har den här riktiga avslutningspotentialen som dom bästa spelarna jag spelat med har haft och som bara smällt in pucken. Det finns färre och färre spelare i Hockeyallsvenskan och division 1 som kan trycka till den på samma sätt som dom som jag spelat med förut.

Är det här med att skjuta mer och så vidare något du hinner tänka på under matcherna?
– Jag vet vilka jag spelar med, vad de kan och jag tänker att dom kan göra mål ändå. Skulle jag skjuta mer så skulle jag kanske göra mer mål men lite mindre passningar.
– Sedan är det många som gnäller på min skridskoåkning, men rakt fram hänger jag med mer än väl…

Kan du utveckla det där med skridskoåkningen lite närmare?
– Alla journalister och experter som skriver att jag är för långsam på skridskorna kan inte hockey. Rakt fram, mina första tre skär är över medelklass, vilket jag alltid har sagt. Ändå är det ett alltid ett jäkla tjat om hur min skridskoåkning är.
– Jag står ofta still och spelar powerplay vilket gör att folk tror att jag inte kan åka skridskor. Men det är då jag har chans att utnyttja mitt spel eftersom jag då inte behöver åka skridskor utan det handlar bara om att sätta passningar.
– Det har alltid blivit en rolig ”snackis” att jag inte kan åka skridskor, men jag kollade på klipp från 1998 och jag var inget snabbare då än vad jag är nu. Det där snacket om min skridskoåkning är jag ganska trött på nu.

Finns det någon från Örnsköldsvik som inte kan åka skridskor?
– (Skratt) Om vi lägger upp min skridskoåkning på en skala ett till fem så har jag alltid fått en stark etta av dom flesta journalister och vissa experter som inte är tillräckligt kunniga.

Vad skulle du sätta dig själv på den skalan?
– Rakt fram, tre plus.

”GÅR INTE ATT TJÄNA PENGAR I HOCKEYALLSVENSKAN”

Conny Strömberg har kontrakt med Västerås säsongen ut, men 42-åringen har inga planer på att sluta spela efter den här säsongen.
– Om vi lyckas gå upp, vilket är mitt mål, då hoppas jag att få stanna och spela kvar i Västerås. Jag trivs bra och känner att jag har minst ett år kvar i kroppen, kanske två. Med rätt förutsättningar och med bra medspelare i både powerplay och fem mot fem kan jag leverera en säsong till i Hockeyallsvenskan.
– Samtidigt är det spelarna runt omkring mig som är det absolut viktigaste. Pengarna är inte en lika stor sak eftersom jag vet att det inte går att tjäna några pengar i Hockeyallsvenskan längre. Jag spelar för jag tycker det är roligt och älskar sporten. Sedan vill jag självklart bidra med någonting, vilket jag alltid har gjort och vill göra så länge jag spelar.

Om du blickar tillbaka på alla klubbar och länder du spelat i, vart har det varit roligast?
– Det är många ställen som det har varit roligt att spela på. Jag har många roliga minnen från Jesenice i Slovenien när vi spelade i österrikiska ligan. Även om jag inte fick alla mina pengar där – de är skyldig mig 35 000 euro – så tycker jag det var väldigt roligt och trevligt att spela i det landet. Det var två mil till Italien och två mil till Österrike samtidigt som det var väldigt fint med Alperna och allt det där.
– Örebro är favoritstället i Sverige. Jag var där när vi hade framgångsrika säsonger och jag fick avsluta med att gå upp. Vi hade en fruktad lina där (med Henrik Löwdahl och Johan Wiklander) ett tag och vi visste vad vi gjorde. Dessutom hade vi samma tränare (Peter Andersson) under många år så vi bara matade på. Det var en otroligt rolig och tiden i Örebro kommer vara ett minne för livet, avslutar Conny Strömberg som på grund av sjukdom inte är säker på om han kommer att spela i kvällens match mot Troja.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 26 november
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Leksand - AIK SDHL
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten