René Bourque och Andreas Engqvist.
SHL

Tunga besked för Djurgården – Bourque flyger hem till Nordamerika

ANNONS

De var två av Djurgårdens drivande spelare under första halvan grundserien. I slutspelet har de fått klara sig utan Andreas Engqvist och René Bourque. Nu ser de ut att få göra det framöver också, meddelar klubben på sin webbsida.

René Bourque och Andreas Engqvist utgjorde två tredjedelar av Djurgårdens vassa toppkedja med Patrik Lundh under första halvan av säsongen. Sedan drabbades Engqvist av en hjärnskakning strax innan nyår medan Bourque försvann till Sydkorea för OS-spel med Kanada och drog på sig en skada där.

När slutspelet drog i gång förra veckan saknades båda spelarna. Engqvist fick nya symptom efter sin hjärnskakning efter att ha gjort comeback. Nu meddelar Djurgården på sin webbsida att hans säsong sannolikt är över.
– Vi förväntar oss inte att Andreas kommer att spela under det här slutspelet, säger tränaren Robert Ohlsson i en kommentar.

MISSTÄNKER EPILEPSI

Vad gäller Bourque finns det andra frågetecken. Hans treårige son Bennett har insjuknat och eftersom sjukvården i Sverige inte har kunnat fastställa en diagnos väljer familjen att ta honom till USA för att få vård där.
”Man misstänker att de kramper/anfall som Bennett fått är epileptiska anfall men det är flera veckors kö innan utförligare undersökningar/tester är möjliga i Sverige, därav fortsatt medicinsk undersökning i USA”, skriver Djurgården.

När sonens hälsotillstånd är klargjort ska Bourque ta familjen hem till Kanada innan han återvänder till Sverige ”förhoppningsvis i lagom tid till att ett eventuellt semifinalspelet börjar. Det är tidigast då han kan vara tillbaka”, skriver Djurgården.

Den här artikeln handlar om: