Erik Karlsson och Ryan McDonagh.
Ottawa

Vill förstärka backsidan – jagar båda backstjärnorna

ANNONS

I morgon vet vi om Erik Karlsson kommer spela för Ottawa säsongen ut. Detsamma gäller Ryan McDonagh, vars framtid i Rangers är osäker. Florida uppges vara nästa klubb som jagar backstjärnorna.

Två stora backstjärnor kan komma att trejdas innan fönstret stänger på måndagskvällen klockan 21, svensk tid. Utöver den självklara, Erik Karlsson, kan även Ryan McDonagh komma att bli bortbytt.

Rangerskaptenen har precis som Karlsson bara ett drygt år kvar på sitt kontrakt och New York Rangers ledning har varit tydliga med att man kommer bygga om sitt lag och trejda bort det man kan.

HAR MYCKET LÖNEUTRYMME

Flera lag har visat intresse för såväl Karlsson som McDonagh, däribland Tampa Bay som beskrivits som favoriter till att landa någon av dem. Men även deras delstatsrival, Florida Panthers, är på jakt efter en ny stjärnback.

The Fourth Period rapporterar att Panthers, som har en tung säsong och riskerar att missa slutspel, har visat intresse för både McDonagh och Karlsson. Panthers har sju miljoner dollar i lönetaksutrymme över en hel säsong, och med tanke på hur kort tid av säsongen som återstår kommer man kunna plocka in nästan vad som helst i hela ligan om de får till en trejd.

The Fourth Period skriver också att Floridas general manager Dale Tallon i sin tur fått ta emot samtal kring både Vincent Trocheck och Nick Bjugstad men att det är oklart huruvida de är aktuella för att bytas bort innan morgondagens bytesstopp.

Den här artikeln handlar om: