Sök
Fabian Zetterlund och Olle Eriksson Ek (höger).
SHL

FBK:s barndomskompisar uppfyller drömmen ihop: ”Hållit ihop sedan vi var två”

Fabian Zetterlund och Olle Eriksson Ek är inte bara lagkamrater i Färjestad. De båda Karlstad-pojkarna kan varandra utan och innan. Nu ska barndomskompisarna ut på nästa äventyr tillsammans – JVM i Buffalo.
– Vi har hållit ihop sedan vi var två år, säger Zetterlund till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det lackar mot jul. Det betyder även att JVM ligger runt hörnet. Den folkkära turneringen drar igång den 26 december och spelas den här gången i Buffalo, USA.

När förbundskapten Tomas Montén presenterade sin bruttotrupp den 6 december fanns inte mindre än tre Karlstad-killar med. Fabian Zetterlund, Olle Eriksson Ek och Oskar Steen spelar dessutom allihop i Färjestad BK.
– Det är lite speciellt faktiskt. Steen har gjort det jättebra här i SHL och Olle har stått mycket i J20 och gjort det jättebra där. Det är roligt att de också får chansen, säger Zetterlund till hockeysverige.se.

Just Zetterlund och Eriksson Ek har en betydligt djupare relation än den via ishockeyn. De två 18-åringarna är barndomskompisar och har känt varandra i princip hela livet.
– Vi växte upp tillsammans. Vi har hållit ihop sedan vi var två år. Vi har lekt och spelat en massa grejer som hockey, landbandy och och allt möjligt.

Medan Zetterlund är forward hamnade Eriksson Ek mellan stolparna som målvakt. Och det har sin förklaring från uppväxten. I alla fall om man ska tro Zetterlund.
– Han var väl lite för dålig på skridskorna så han fick ställa sig i målet, säger barndomsvännen och skrattar.

Men när han ska plocka fram Eriksson Eks bästa egenskap verkar det vara målvakten som ofta får sista ordet.
– Det är väl att han psykar mig på träningarna. Det är väl det som skär mest i kroppen när man missar ett läge och han tar pucken.


Fabian Zetterlund i landslagströjan. Foto: Linnea Rheborg / Bildbyrån

”ETT KVITTO PÅ ATT MAN HAR GJORT NÅGOT BRA”

De verkar ha en skön relation och har säkerligen sporrat varandra till framgång genom uppväxten. Och just nu kan de både polarna skörda frukterna av allt hårt jobb. Fabian Zetterlund uppfyllde en dröm redan i våras när han skrev på ett A-lagskontrakt med FBK för att sedan bli draftad av New Jersey Devils i somras. Under hösten har han tagit för sig mer och mer i SHL.
– Jag tycker att jag har tagit till vara på de chanser som jag har fått och spelat mitt spel. Så det är en belöning som man får här att åka på JVM.
– Det ska såklart bli jätteroligt. Det är något man har strävat efter och ett kvitto på att man har gjort något bra. Jag ska åka dit och göra mitt bästa.

Ja, nu är karriärens nästa milstolpe ytterst nära.
– Det är en dröm som man har haft sedan man kollade på tv när var ”görliten”, berättar han på finaste värmländska.
– Det skulle såklart vara bland det topphögsta i karriären såklart, det skulle det. Det är en stor turnering, många bra spelare och många bra lag.


Zetterlund, till vardags i FBK. Foto: Hockeysverige.se

STEEN: ”JAG RÄKNADE MED ATT VARA UTTAGEN”

Zetterlund och Eriksson Ek har som barndomskompisar odlat en extra speciell kemi utanför isen. Och på isen har Zetterlund hittat ett fint samspel med den tredje JVM-spelaren i Karlstad-trojkan. Oskar Steen har varit en av kedjekamraterna under årets säsong i FBK.
– Jag verkligen fått förtroende under senare delen av hösten, berättar Steen för hockeysverige.se.
– Jag tycker att jag har trappat upp mitt spel hela hösten här så det känns som jag är inne i ett bra flow och det är perfekt nu till JVM.
– Fantastiskt bra av klubben och lyckas få tre stycken med till JVM. Jag tycker det är jättestarkt av oss tre att ta oss till den truppen.

Steen är född 1998 och är med andra ord ett år äldre än de båda klubbkamraterna. Han var också väldigt nära att komma med i JVM-truppen redan i fjol. Men forwarden, som också kan spela center, föll på målsnöret. Efter den fina hösten hade han ändå på känn att det var goda chanser att knipa en plats till årets upplaga.
– Det är klart att jag tycker att jag har gjort det bra på de turneringarna jag har varit med på. Jag har haft en bra känsla och spelat bra på slutet, så såklart att jag räknade med att vara uttagen.

Men till skillnad från Zetterlund fick Steen inget telefonsamtal från förbundskaptenen om platsen i truppen.
– Jag kollade på presskonferensen och så dök jag upp där. Så det var kul att se det.

Hur nervöst var det att få beskedet genom TV:n?
– Ja, lite nervös var man såklart när man inte vet. Men man får väl lita på sig själv och hoppas att man kommer med.


Oskar Steen, till vardags i Färjestad BK. Foto: Hockeysverige.se

”VI GÅR MOT GULD”

Så vad är målsättningen nu när du åker till Buffalo? 
– Det är såklart att vi går mot guld, men medalj är alltid målsättningen också.
– Jag tycker vi har ett jättebra lag så vi har stora chanser att ta guld. Men det är väldigt många bra lag med också så det blir hårt om medaljerna. Det gäller att göra de bästa matcherna i slutet.

Har du erfarenhet av att möta USA och Kanada på deras ”hemmaplan” i Nordamerika?
– På U18-VM, när vi mötte USA i finalen, så slog vi faktiskt ut Kanada då i semifinalen. Lite erfarenhet har jag från det och det är såklart tuffa matcher och det gäller att vara på topp då.

Är det extra tufft att möta dem i just Nordamerika?  
– Ja, såklart. De är vana vid den lilla rinken och har väl kanske domarna lite vid sin sida känns det som.

De båda kompisarna verkar ha liknande målsättningar inför JVM 2018.
– Det är väl att försöka komma dit och ta små steg under hela turneringen och slutmålet är väl ett guld, men man måste såklart kriga om det och medalj är något man strävar mot, säger Zetterlund och avslöjar sitt bästa JVM-minne.
– Det måste väl vara (Mika) Zibanejads avgörande när han får en upp backhand i nättaket, det måste vara den man kommer ihåg mest.

Ett mål som gjorde Sverige till guldmedaljörer 2012. Nu kan det vara dags igen.

Idag 15:15
Timrå IK - Västerviks IK
1 1.32
X 6.10
2 6.80
Idag 15:15
Brynäs IF - Frölunda Indians
1 2.80
X 4.25
2 2.30
Idag 15:15
Luleå HF - Färjestads BK
1 1.95
X 4.45
2 3.50
Idag 15:15
HV 71 - IF Malmö Redhawks
1 1.95
X 4.25
2 3.45
Idag 18:00
Västerås IK - Almtuna IS
1 1.59
X 4.55
2 4.60
Idag 18:00
Örebro HK - Djurgårdens IF
1 2.45
X 4.20
2 2.60
Idag 18:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
1 2.10
X 4.30
2 3.15
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten