170221 Djurgårdens Niclas Bergfors under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Färjestad den 21 februari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106 …
SHL

Djurgårdens glädje: Succévärvningen stannar till 2020

ANNONS

Han misslyckades totalt i Linköping, där han var en tänkt stjärnspelare. Men en flytt till Djurgården under slutet av säsongen gjorde susen för Niclas Bergfors. Nu stannar han i Djurgården i tre säsonger till.
– Jag är grymt tacksam, säger han till klubbens webbsida.

Det blev bara fem poäng på 37 matcher i Linköping innan Niclas Bergfors lämnade klubben för spel i Djurgården. Där blev det också fem poäng – men på tio matcher. Dessutom sköt han tre mål på lika många matcher i slutspelet.

Bergfors hade ett år kvar på kontraktet med Djurgården men väljer redan nu att förlänga med ytterligare två. Därmed blir han klubben trogen ända till våren 2020.
– Det känns väldigt bra att förlänga med Niclas och att nu ha både honom och Ante Engqvist på långa avtal. Niclas har, sedan han anslöt till oss ifjol, varit en ledande spelare för oss på såväl isen som i omklädningsrummet. Genom sin proffsighet är det väldigt många av våra spelare, inte minst våra yngre, som ser upp till Niclas, lyssnar på det han säger, samt tar rygg på hans uppträdande och tävlingsinstinkt. Sett till sin ålder är Niclas i sina bästa år som hockeyspelare och vi är verkligen glada över att vi får möjligheten att se honom i djurgårdströjan under de närmaste tre åren, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Bergfors har en lång karriär utomlands bakom sig men kommer från början från Södertälje. Därför spelade också det sociala stor roll när han nu beslutade sig för att förlänga kontraktet.
– Jag är grymt tacksam att Djurgården ville förlänga två år till eftersom jag trivs väldigt bra här. Det är hemmaplan för mig och socialt kan det inte bli bättre för mig och min familj. Och sedan är det grymt kul att spela inför fansen och i en så anrik förening som Djurgården.

Djurgården letar alltjämt efter en forward som ska ersätta långtidsskadade Daniel Brodin.
– Vi har varit aktiva på marknaden under sommaren. Tyvärr har de spelare som vi varit intresserade av valt spel i andra ligor och även andra lag i SHL. Totalt har det rört sig om fyra spelare som vi har varit intresserade av. Det vi söker är främst en ytterforward, en ersättare till Daniel Brodin, som ska spetsa vårt lag i offensiven, säger Joakim Eriksson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch