HV-tjejerna firar efter superskrällen mot Luleå.
SDHL 1

SUPERSKRÄLLEN – svenska mästarna utslagna av HV71

ANNONS

De var regerande svenska mästare, storfavoriter och alla räknade kallt med att Luleå skulle spela sig till en ny SM-final på damsidan. Efter förlusten på straffar i första semifinalmötet borta mot HV71 var dock norrbottniskorna i brygga inför dagens retur – där också superskrällen fullbordades.

Trots stor Luleå-dominans matchen igenom och ledning med både 2-1 och 3-2 kunde inte de regerande svenska mästarna få ett vilt kämpande HV på fall. Anförda av landslagsforwarden Fanny Rasks två mål tog sig gästerna tillbaka till ett likaläge och övertidsspel.

Efter en mållös övertidsperiod följde sedan ett straffavgörande, precis som i första mötet – och där fullbordade Rask sitt hjältedåd. Genom att följa upp sina två mål under ordinarie tid med den enda fullträffen i straffläggningen såg hon till att säkra superskrällen och chocka den suveräna seriesegraren.

Skrällen måste ses som den största i ett SM-slutspel på många år och medan Luleå nu får gå på semester får HV71 vänta tills imorgon för att få reda på om de ställs mot Djurgården eller Linköping i SM-finalen. Detta sedan Linköping via en 3-1-seger borta idag säkrat en helt avgörande tredje semifinal-drabbning under söndagen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL