HV-tjejerna firar efter superskrällen mot Luleå.
SDHL 1

SUPERSKRÄLLEN – svenska mästarna utslagna av HV71

ANNONS

De var regerande svenska mästare, storfavoriter och alla räknade kallt med att Luleå skulle spela sig till en ny SM-final på damsidan. Efter förlusten på straffar i första semifinalmötet borta mot HV71 var dock norrbottniskorna i brygga inför dagens retur – där också superskrällen fullbordades.

Trots stor Luleå-dominans matchen igenom och ledning med både 2-1 och 3-2 kunde inte de regerande svenska mästarna få ett vilt kämpande HV på fall. Anförda av landslagsforwarden Fanny Rasks två mål tog sig gästerna tillbaka till ett likaläge och övertidsspel.

Efter en mållös övertidsperiod följde sedan ett straffavgörande, precis som i första mötet – och där fullbordade Rask sitt hjältedåd. Genom att följa upp sina två mål under ordinarie tid med den enda fullträffen i straffläggningen såg hon till att säkra superskrällen och chocka den suveräna seriesegraren.

Skrällen måste ses som den största i ett SM-slutspel på många år och medan Luleå nu får gå på semester får HV71 vänta tills imorgon för att få reda på om de ställs mot Djurgården eller Linköping i SM-finalen. Detta sedan Linköping via en 3-1-seger borta idag säkrat en helt avgörande tredje semifinal-drabbning under söndagen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL