Växjö Lakers HC

Örebro missade chansen att säkra SHL-kontraktet – läckte mot Växjö

ANNONS

Växjö går mot seriesegern. Och Örebro ser ut att få spela kvar i SHL, utan kval. Men man missade i kväll chansen att säkra SHL-kontraktet, när man föll mot serieledarna från Småland med 7-4.

Det krävs tre raka segrar från Rögle, och tre raka förluster för Örebro. Men SHL-kontraktet är ännu inte säkrat från Niklas Sundblads mannar. Kvällens förlust mot serieledande Växjö gör att det skiljer åtta poäng mellan tolvan Örebro och jagande Rögle, med nio poäng kvar att spela om.

Det var annars Örebro som tog ledningen genom Tom Wandell, och efter två Växjömål tog Greg Squires tillbaka laget in i matchen med sitt 2-2-mål. Växjö ägde dock den andra perioden och kunde gå ifrån till 4-2 sedan Olli Palola och Nick Bailen gjort ett varsitt mål på Julius Hudacek.

Målkalaset fortsatte i den tredje perioden. Eric Martinsson satte 5-2, Kalle Jelvert reducerade till 5-3, och Pontus Netterberg blev tvåmålsskytt för Växjö. Marcus Weinstock sköt Örebros sista mål.

Växjö leder SHL med fem poäng inför de tre slutomgångarna. Smålänningarna ser alltså ut att bli det första laget  förutom Skellefteå att vinna serien sedan Luleå vann 2012.
– Vi är bättre än vi varit i de två senaste matcherna, men det är lite för mycket upp och ned. Vi slarvar för mycket, analyserade Växjöbacken Oliver Bohm i den andra periodpausen.

Adam Brodecki och Linus Fröberg sköt de två inledande målen för Växjö i segern.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL