Anton Blomqvist
SHL

Skada tvingar honom att avsluta karriären – nu blir han tränare: ”Vi ser honom som en bra ledare över sikt”

ANNONS

Han har bara gjort tre matcher för IK Pantern i Hockeyallsvenskan under säsongen. övrig tid har en skada hållit honom borta från spel. Nu står det klart att Anton Blomqvist,26, till nästa säsong blir tränare.

Det är Malmö som på sin hemsida skriver att Anton Blomqvist till nästa säsong tar över som huvudtränare för klubbens J18-lag.
— Det är väldigt tråkigt att Anton inte kan fortsätta att spela hockey, men vi ser honom som en bra ledare över sikt och vi ser fram emot att få in honom i det framgångsrika team som vi har, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till hemsidan.

Blomqvist har Osby som moderklubb och har gjort fyra a-lagsäsonger i Malmö innan han,via Oskarshamn, kom till Pantern inför förra säsongen. Då han inte kunnat spela mer än tre matcher den här säsongen har han fått testa på tränarlivet redan nu i det allsvenska laget.
— Det har varit väldigt lärorikt för mig, att få vara med i båset i Hockeyallsvenskan. Jag har fått chansen att coacha backarna i några matcher och det har varit en stor erfarenhet för mig.Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med på bänken, säger han.

Anton är äldst i brödratrion Blomqvist. Yngste brodern, Axel, spelar för närvarande hockey i Kristianstad i Hockeyettan och mellanbrodern Albin,  som också han fick avsluta karriären på grund av skador (upprepade hjärnskakningar) och sen blev tränare, är assisterande bakom Pelle Gustafsson i Hockeyettanlaget HC Dalen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL