Straffar avgjorde när Frölunda vann mot Oskarshamn

Oskarshamn tog emot Frölunda hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell södra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Frölunda avgöra till 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Teodor Forssander blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Oskarshamn startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Liam Svensson och Calle Karlsson innan Frölunda svarade och gjorde 2-1 genom Teodor Forssander. 3.08 in i tredje perioden nätade Frölundas Oskar Zingmark och kvitterade för Frölunda. I straffläggningen var det Frölunda som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Teodor Forssander för.

Oskarshamn har fem förluster och 7–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har tre vinster och två förluster och 18–15 i målskillnad. Det här var Oskarshamns fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas femte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Oskarshamn sist i serien, och Frölunda är på femte plats.

Oskarshamn tar sig an Färjestad i nästa match hemma fredag 1 december 19.00. Frölunda möter Linköping borta lördag 2 december 14.30.