Kiruna avgjorde med fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget AIK Härnösand hyggligt med i matchen mot Kiruna. Men Kiruna öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 8-3 (1-0, 2-1, 5-2) i matchen i J20 Region norr forts herr.

Kiruna tog ledningen efter 19.55, genom Axel Snäll assisterad av Tim Malmström och Nils Strömbäck. Även i andra perioden var det Kiruna som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-1.

Kiruna vann också tredje perioden 5-2 och ställningen efter tre perioder var 8-3.

Kirunas Sigge Esko hade tre assists och Melvin Råman stod för ett mål och två assists.

Kiruna har tre segrar och två förluster och 26–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK Härnösand har fem förluster och 7–31 i målskillnad.

Det här betyder att Kiruna ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och AIK Härnösand på sjunde plats.

Lördag 27 januari 15.00 spelar Kiruna borta mot Kovland. AIK Härnösand möter Njurunda borta i Modin & Zetterberg Hallen onsdag 24 januari 19.30.