Kalix vann toppmötet mot Kiruna med 4-3

Kalix tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Kiruna i J20 Region norr A herr på fredagen med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

William Björck blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 3.14 in i förlängningen.

I och med detta har Kalix fyra raka segrar i J20 Region norr A herr.

Första perioden var jämn. Kalix inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Daniils Rogalevs efter 2.04, men Kiruna kvitterade genom Albin Mämmi efter 9.39. Kalix tog ledningen på nytt genom Felix Nilsson efter 8.56 i andra perioden.

Kiruna kvitterade till 2-2 genom Axel Snäll med 3.31 kvar att spela av perioden.

Efter 20.49 gjorde Kalix 3-2 genom William Björck. 17.16 in i tredje perioden nätade Kirunas Melvin Råman på pass av Svante Koivuniemi och kvitterade för Kiruna. I förlängningen tog det 3.14 innan Kalix avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev William Björck, på pass av Elias Åbrant.

Det här var Kalix tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kirunas tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Kalix ligger kvar på andra plats och Kiruna på tredje plats i tabellen.

Torsdag 16 november 19.30 spelar Kalix borta mot Boden. Kiruna möter Boden borta i Hive Arena lördag 11 november 13.00.