6-2 mot Kovland innebär första segern för Brunflo J20

Brunflo J20 har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i J20 Region norr B herr, efter 16 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Kovland, en match som Brunflo J20 vann med 6-2 (2-0, 1-2, 3-0).

Senast lagen möttes tog Kovland en storseger med 9-3, men den här gången var det Brunflo J20 som var starkare.

Brunflo J20 startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.45 slog Theo Jonasson Ståhl till assisterad av Max Magnusson.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 4.20 nätade Henrik Cabuang på pass av Teo Magnusson.

Efter 20.20 i första perioden slog Jánis Jurjáns till, framspelad av Leo Berglund och reducerade åt Kovland.

Kovland kvitterade till 2-2 efter 20.48, när Sakarias Olsson slog till framspelad av Kevin Murray och Aaron Jakobsson.

Efter 14.37 i andra perioden slog Oliwer Lundstedt till, på pass av Theo Jonasson Ståhl och Teo Magnusson och gav Brunflo J20 ledningen. I tredje perioden var Brunflo J20 starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom två mål av Teo Magnusson och ett mål av Theo Jonasson Ståhl i mitten av perioden och avgjorde matchen.

Theo Jonasson Ståhl och Teo Magnusson gjorde två mål och två assist var för Brunflo J20.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Brunflo J20 med 10–37 och Kovland med 18–39 i målskillnad.

Resultatet innebär att Brunflo J20 ligger kvar på åttonde och sista plats och Kovland på sjunde plats i tabellen.

I nästa omgång har Brunflo J20 Östersund hemma i Klanghallen, onsdag 15 november 19.30. Kovland spelar hemma mot Njurunda torsdag 16 november 19.30.