Straffar avgjorde när Boden vann mot Ö-vik Hockey J18

Boden tog emot Ö-vik Hockey J18 hemma i en riktigt jämn match i J18 Region norr herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 0-0, 1-0). Calle Åström blev hjälte i straffläggningen.

Ö-vik Hockey J18:s tränare Oscar Steen kommenterade matchen:

– Tung förlust. Vi borde utnyttjat vårt 5 mot 3 läge i 3:e perioden på ett bättre sätt. Får ta nya friska tag i morgon.

I början av matchen var Ö-vik Hockey J18 starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Theodor Jaara och Kalle Eriksson. Boden reducerade dock till 1-2 genom Axel Öhman efter 8.38 av perioden.

Ö-vik Hockey J18 utökade ledningen på nytt genom Elias Edstrand efter 18.16 i andra perioden. 4.10 in i tredje perioden nätade Bodens Maxim Somorosky framspelad av Alfred Oppman och Ludvig Jonsson och reducerade för Boden.

Efter 8.45 nätade Olle Lundqvist på pass av Calle Åström och kvitterade för Boden.

I straffläggningen var det Boden som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Calle Åström för.

Boden har tre segrar och två förluster och 20–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ö-vik Hockey J18 har en vinst och fyra förluster och 15–18 i målskillnad. Det här var Bodens tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ö-vik Hockey J18:s andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Boden ligger på åttonde plats i tabellen, och Ö-vik Hockey J18 är på elfte plats.

Söndag 29 oktober möter Boden Vännäs hemma 11.00 och Ö-vik Hockey J18 möter Luleå borta 15.30.