Luleå vann efter förlängning mot Boden

Matchen i J18 Region norr herr mellan hemmalaget Boden och gästande Luleå var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev William Morin, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Det här innebär att Luleå nu har tio segrar i följd i J18 Region norr herr.

Boden tog ledningen efter 14.56, genom Dominik Nagy på pass av Csanad Erdosi och Ludvig Jonsson. Efter 14.40 i andra perioden slog Anton Nilsson till, på pass av David Thomasson och kvitterade för Luleå. Luleå tog ledningen med 1-2 genom David Lövgren efter 10.38 i tredje perioden.

Med 4.37 kvar att spela av matchen kunde Olle Lundqvist gjorde 2-2 för Boden. I förlängningen tog det 2.52 innan Luleå avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev William Morin, framspelad av Linus Funck och Anton Larsson.

Boden har en vinst och fyra förluster och 13–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Luleås tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Boden ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Luleå på första plats.

Boden tar sig an Sundsvall i nästa match borta lördag 21 oktober 16.45. Luleå möter samma dag 13.00 Östersund borta.