Efter förlustsviten: Seger igen för Piteå – 5-4 mot Björklöven

Inför matchen var facit tio raka förluster i J18 Region norr herr. Borta mot Björklöven bröts den tuffa sviten för Piteå. Det blev 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar i matchen på lördagen.

Björklövens tränare Oskar Hägglund om matchen:

– Vår prestation var inte på topp. Vi tävlar inte tillräckligt hårt, vinner inte tillräckligt många närkamper och är inte konsekvent i vårt spel. Vi laddar om och kommer igen.

Första perioden var jämn. Björklöven inledde bäst och tog ledningen genom Alvin Kavenstrand efter 8.41, men Piteå kvitterade genom Tim Wiström. Och Piteå hann också ta ledningen, genom Jack Wimander. Efter 1.37 i andra perioden nätade Gabriel Lekberg-Melz, framspelad av Benjamin Dahlén och Jesper Granberg och kvitterade för Björklöven.

Piteås Max Lind gjorde 2-3 efter 5.41 på pass av Nils Lejon och Tim Wiström.

Björklövens Jesper Granberg gjorde 3-3 efter 8.42 på pass av Benjamin Dahlén.

Efter 10.56 i tredje perioden gjorde Björklöven 4-3 genom Benjamin Dahlén.

Med 3.44 kvar att spela av matchen kunde Alve Mikaelsson göra 4-4 för Piteå. I straffläggningen var det Piteå som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Pontus Öhlund för.

Björklövens Benjamin Dahlén stod för ett mål och två assists.

Det här var Björklövens tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Björklöven nu ligger på fjärde plats. Piteå är på tolfte och sista plats.

Onsdag 8 november 19.30 spelar Björklöven borta mot Ö-vik Hockey J18. Piteå möter Luleå hemma i Isstadion LF Arena torsdag 9 november 19.30.