AIK kan skryta med att vara “kungarna av Stockholm” återigen.
De vinner kvällens match med 4-2 och har nu fyra raka vinster mot Djurgården.

AIK vinner återigen mot Djurgården på Hovet. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Under onsdagskvällen spelades det första Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården.

Det var bara AIK-fans på plats i Hovet och det var även hemmalaget som slog till först. När AIK fick spela i powerplay så kom 1-0 då Simon Åkerström laddade med ett stenhårt slagskott som gick upp högt bakom DIF-målvakten Hugo Hävelid.

I den andra perioden skulle dock Djurgården kvittera – och återigen kom målet i powerplay. DIF fick utdelning redan efter sex sekunders spel med en man mer. Marcus Krüger stod framför mål och tryckte in pucken som låg fri bakom AIK:s målvakt Jonathan Stålberg. Krüger sänkte dock Stålberg samtidigt som han tryckte in pucken och domarna videogranskade målet. Kontakten bedömdes däremot vara utanför målgården och målet godkändes därför.

Djurgården hade kommandot ett tag men Stålberg stod emot och i stället var det AIK som kunde återta ledningen. Efter ett fint spel i anfallszon så gick pucken upp till Lukas Zetterberg som sköt ett direktskott som gick upp i krysset bakom Hävelid för 2-1 till hemmalaget.

AIK avgör efter två sena mål

Bortalaget skulle dock komma tillbaka återigen i den tredje perioden. Ludvig Rensfeldt fick nämligen stå fri i slottet och sköt in 2-2 bakom Stålberg efter passning av Daniel Brodin. Men det blev en kortlivad glädje för DIF. AIK återtog nämligen ledningen mindre än minuten senare. Simon Åkerström lade en läcker passning uppåt i banan till Oskar Magnusson som kom i ett friläge och lyckades tråckla in pucken förbi Hugo Hävelid för att se till att det var 3-2 för hemmalaget.

AIK punkterade sedan också matchen då stjärnvärvningen Scott Pooley presenterade sig återigen. Pooley drog upp pucken i krysset och har nu gjort sex poäng på sina fyra första matcher i AIK-tröjan.

4-2 blev också slutresultatet och AIK vinner efter de två sena målen. “Gnaget” har därmed vunnit fyra raka derbyn mot Djurgården och passerar nu även sin ärkerival i tabellen.

AIK – Djurgården 4–2 (1-0,1-1,2-1)

AIK: Simon Åkerström, Lukas Zetterberg, Oskar Magnusson, Scott Pooley.
Djurgården: Marcus Krüger, Ludvig Rensfeldt.