Lettland vann mot Frankrike i hockey-VM.
Hockey-VM

HOCKEY-VM: Lettland vinnare mot Frankrike i grupp B

Lettland segrade mot Frankrike i grupp B i hockey-VM, med 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Segermålet för Lettland stod Kaspars Daugavins för med en sekund kvar av förlängningen. Det var andra matchen i rad Lettlands kapten blev övertidshjälte.

Det var andra raka för Lettland, efter 5-4-segern mot Polen i första matchen.

Frankrike tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Stephane Da Costa på pass av Yohann Auvitu och Charles Bertrand.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. 3.01 in i tredje perioden slog Rodrigo Abols till på pass av Ralfs Freibergs och Martins Dzierkals och kvitterade för Lettland.

Kaspars Daugavins övertidshjälte för Lettland

Efter 11.48 nätade Roberts Bukarts framspelad av Kaspars Daugavins och Janis Jaks och gav Lettland ledningen.

16.51 in i perioden nätade Frankrikes Pierre-Edouard Bellemare framspelad av Stephane Da Costa och kvitterade för Frankrike.

I förlängningen tog det 4.59 innan Lettland avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Kaspars Daugavins.

Tisdag 14 maj spelar Lettland borta mot Kazakstan 16.20 och Frankrike mot Polen borta 20.20 i Ostravar Arena.

Här hittar du alla nyheter om hockey-VM 2024.

Här hittar du spelschema och resultat för VM 2024.