Sverige vann mot USA i hockey-VM.
VM Grupp B

HOCKEY-VM: USA föll mot Sverige

Det blev förlust för USA med 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) mot Sverige i första matchen i grupp B i Hockey-VM.

Sverige tog ledningen efter 8.22, genom Joel Eriksson Ek framspelad av Tim Heed och Marcus Johansson. Efter 3.49 i andra perioden gjorde Sverige 2-0 genom Lucas Raymond.

Efter 12.32 av perioden kunde Zach Werenski göra 2-1 för USA.

Sverige utökade ledningen igen genom Marcus Johansson efter 16.38. 3.43 in i tredje perioden nätade USA:s Brock Nelson framspelad av Johnny Gaudreau och reducerade för USA. Men mer än så orkade USA inte med.

Hedman och Eriksson Ek avslutade målskyttet

Sverige ökade ledningen till 4-2 med 1.06 kvar att spela genom Victor Hedman i tom kasse.

Sverige punkterade matchen med ett 5-2-mål med tolv sekunder kvar att spela återigen genom Joel Eriksson Ek. Också det i tom kasse. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

Joel Eriksson Ek gjorde två mål för Sverige och ett målgivande pass.

USA vann senast lagen möttes med 4-3 i Nokia Arena.

Nästa motstånd för USA är Tyskland. Lagen möts lördag 11 maj 20.20 i Ostravar Arena.

Här hittar du hela spelschemat för hockey-VM 2024.