Framtidens stjärnor

TV: Landslagschefen om Västerås kritiserade drag: "Blev jätteglad"

ANNONS

Kritiska röster höjdes på flera håll när Västerås skickade ner sina stjärnor till J20 för att rädda laget från kval, men för landslagschefen Anders Lundberg var det en positiv signal. 
– Jag blev faktiskt jätteglad när Västerås skickade ner några av deras bästa spelare, säger han i hockeysverige.se's podcast “Framtidens stjärnor”. 

Se hela intervjun i videospelaren ovan.

Inget kvar att spela för i Hockeyallsvenskan och tuff kvalkamp för Västerås J20. Då hamnade plötsligt två av A-lagets viktigaste pjäser, Konstantin Komarek och Jimmie Jansson Lorek bland juniorerna och väckte starka, kritiska reaktioner… men inte hos alla. 

Samtidigt som snittåldern i juniorserien blir mindre och seriens kvalité ifrågasätts menar landslagschefen Anders Lundberg att han gärna ser fler seniorer få istid i J20 för att hitta form.

– Så var inte fallet nu, men någonstans gillar jag det ändå. Det sticker ut lite grann och är lite provocerande. Det kan vi behöva. Det kanske var en signal - fler kanske tar efter och använder seniorspelare i J20 för man får göra det redan idag, säger han till hockeysverige.se.

Detta är ett klipp ur podcasten “Framtidens stjärnor”. Lyssna på hela avsnittet med Anders Lundberg här.


TV: James Hagens slår Kutjerovs 13 år gamla poängrekord

Du kanske även vill läsa:
Poängkungen och kaptenen inkallade - till J20
Poängkungen och kaptenen inkallade - till J20
Plus ”Vi är otroligt duktiga på att slå ner på oss själva” Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL