Växjö har hittat den som ska ersätta Nicklas Rahm bredvid Jörgen Jönsson.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
SHL

Emil Rasmussen blir assisterande tränare för Växjö

ANNONS

Nicklas Rahm lämnade Växjö för Tre Kronor – men nu har klubben hittat hans ersättare. 
Det blir J20-tränaren Emil Rasmussen – lillebror till Dennis Rasmussen – som blir ny assisterande tränare bredvid Jörgen Jönsson.
– Han har visat framfötterna i organisationen under ett antal år och detta känns som ett naturligt steg, säger sportchef Henrik Evertsson. 

Mitt under säsongen så stod det klart att Nicklas Rahm skulle lämna Växjö Lakers efter att lagets säsong var slut för att i stället kliva in som assisterande förbundskapten i Tre Kronor. 

Sedan dess har Växjö letat efter en ersättare att kliva in i båset bredvid Jörgen Jönsson till nästa säsong. 

Nu har de hittat rätt och det blir en lösning “in house” då J20-coachen Emil Rasmussen kliver upp och blir assisterande tränare för A-laget. 

– Det känns inspirerande och kul! Det har varit något jag strävat efter sedan dagen jag började i klubben. Jag är glad över möjligheten att få jobba vidare i Växjö och A-laget med allt vad det innebär. Organisationen, människorna, erfarenheten, kulturen, fansen o.s.v. Just nu ser jag mest fram emot att få lära känna laget och se alla nya och gamla ansikten på plats, säger Rasmussen på klubbens hemsida.

Kan få coacha sin storebror

Emil Rasmussen var målvakt under sin spelarkarriär och spelade bland annat för Västerås och Timrå i junioråldern. Han spelade sedan flera säsonger för Surahammar i Hockeyettan innan han lade plockhandsken på hyllan och sadlade om till tränare. 

Därefter har han varit både ungdomstränare och sedermera juniortränare i först Västerås och nu Växjö. 31-åringen är lillebror till stjärncentern Dennis Rasmussen – som enligt uppgifter är klar för en återkomst till Växjö inför nästa säsong. 

Emil Rasmussen skulle alltså kunna få coacha sin storebror under den kommande säsongen. 

– När vi nu stod med en vakant plats i vår stab så var Emil ett naturligt val. Han har visat framfötterna i organisationen under ett antal år och detta känns som ett naturligt steg, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.


TV: Joel Persson om mötet med Wayne Gretzky

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM