Steve Yzerman och Axel Sandin Pellikka.
Foto: Alamy & Bildbyrån
NHL

Axel Sandin Pellikka väntas stanna i Skellefteå

ANNONS

Skellefteå ser ut att få dra nytta av Axel Sandin Pellikkas tjänster i ytterligare en säsong. På en presskonferens berättar Detroits general manager Steve Yzerman att planen är att Salming Trophy-vinnaren ska stanna i Sverige en säsong till.

Redan i höstas berättade Axel Sandin Pellikkas agent Claes Elefalk för NSD att planen för backtalangen var att han skulle bli kvar i Skellefteå ytterligare en säsong efter denna. På en presskonferens under fredagskvällen, svensk tid, hade Detroit Red Wings general manager Steve Yzerman samma budskap.

Yzerman berättade då att Sandin Pellikka förväntas vara kvar i Sverige nästa säsong, även om klubben och stortalangen ännu inte haft formella samtal kring det i detta nu.

Kan göra sitt tredje JVM

Förutom att Skellefteå får behålla storlöftet i ytterligare en säsong innebär det också att sannolikheten är stor att 19-åringen för göra sitt tredje, och sista, JVM med Juniorkronorna nästa säsong. Vid spel i Nordamerika behöver NHL-klubbarna inte släppa sina talanger till turneringen, medan klubbarna i Sverige har avtal med Svenska Ishockeyförbundet att släppa sina spelare till internationella turneringar under landslagsdatum.

Axel Sandin Pellikka har den här säsongen noterats för tolv mål och totalt 24 poäng på 50 matcher för Skellefteå, slutspel inkluderat. I början av april prisades 19-åringen med Salming Trophy som säsongens främste svenskfödde back i SHL eller SDHL.


TV: Liam Öhgrens första NHL-mål

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL