Damkronorna

Damkronorna föll tungt i VM-genrepet

Sverige ställdes mot Schweiz i en sista match inför VM i Utica under lördagen. Det blev då en tung förlust i genrepet när Damkronorna föll med 5-2.

Damkronorna siktar mot en medalj i VM i Utica och vill bygga vidare på förra årets turnering. Med det har man också ett väldigt ungt lag med bland annat flera spelare födda 2006.

Inför turneringen spelade man nu en sista träningsmatch innan det smäller i premiären mot Danmark den 3 april.

Schweiz stod då för motståndet. En motståndare som Sverige mycket väl kan komma att möta igen senare i turneringen.

Hilda Svensson gjorde mål

Det var då också Schweiz som kom ut och tog ledningen i den första perioden. I början av den andra vände Damkronorna till 2-1 genom mål av Sara Hjalmarsson och Hilda Svensson.

Sverige valde sedan att byta in Ida Boman istället för Emma Söderberg, som startade matchen, vid halva matchen spelad. Något som var bestämt på förhand. I slutet på den andra kom då också tre snabba mål av Schweiz som gav dem ledningen inför den tredje perioden.

Där lyckades Sverige inte reducera utan istället stängdes matchen med ett 5-2-mål i tom kasse. Sverige vann dock skotten med 35-23 och var det spelförande laget.

TV: Här överraskas Ebba Hedqvist med Eliteprospetcs Award