Lucas Lagerberg gjorde övertidsmålet som kvitterade Leksands serie mot Skellefteå AIK J20.
J20 Nationell

Leksand vann efter drama – kvitterade matchserien mot Skellefteå AIK J20

Leksand segrade borta med 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0) efter förlängning mot Skellefteå AIK J20 i J20 Kvartsfinal herr och utjämnade därmed till 1-1 i matchserien, och nästa match blir helt avgörande.

Lucas Lagerberg slog till 5.48 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Leksand tog ledningen efter 15.35, genom Lucas Lagerberg på pass av Colin Sean Lindemann och Hannes Hellberg. Leksand gjorde 0-2 genom Colin Sean Lindemann efter 6.35 i andra perioden.

Efter 6.59 av perioden kunde Theo Landström göra 1-2 för Skellefteå AIK J20. Leksand utökade ledningen på nytt genom Hannes Hellberg efter 10.38 i tredje perioden.

Skellefteå AIK J20 reducerade och kvitterade till 3-3 genom Tim Barkemo och Valter Lindberg. Det sista målet kom med tre sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 5.48 innan Leksand avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Lucas Lagerberg, på pass av Hannes Hellberg.

Hannes Hellberg gjorde ett mål för Leksand och två assist.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på lördag 12.00.