Fabian Lysell.
Foto: Zuma Press
AHL

Fabian Lysell skadad – blir borta längre tid

ANNONS

Fabian Lysell har gjort stor succé och öst in poäng för Providence Bruins i AHL. 
Men nu har 21-åringen åkt på ett bakslag då han blev skadad i helgen. 
– Han kommer att vara borta en längre tid skulle jag tro, säger AHL-lagets tränare Ryan Mougenel. 

Den här säsongen har Fabian Lysell tagit steg framåt efter fjolårets debutsäsong i AHL. Då gjorde talangen 37 poäng på 54 matcher men den här säsongen har Lysell varit glödhet i Providence Bruins

På 56 matcher har 21-åringen gjort 50 poäng och han är då både näst bäst bland ligans svenskar samt har näst flest poäng bland alla U21-spelare i AHL. Bara Samuel Fagemo och Logan Stankoven är bättre än Lysell i de två kategorierna. 

I lördagens match för Providence stod han för en assist och gjorde då poäng för femte matchen i rad. Men senare i matchen var olyckan framme för Lysell. I den tredje perioden av lördagens match så tappade svensken balansen i en duell med en motståndare och brakade sedan hårt in i sargen. Han klev då av och spelade inte mer i matchen. 

Fabian Lysell kan bli borta länge: “Tråkigt”

Lysell var inte heller med i nattens match och efteråt kom ett trist besked från Providence då han kommer att saknas framöver. 

– Han kommer att vara borta en längre tid skulle jag tro. Det är tråkigt för han började precis spela riktigt bra, säger lagets tränare Ryan Mougenel.

Fabian Lysell draftades i förstarundan av Boston Bruins som 21:a spelare i NHL-draften 2021. Han väntar dock fortfarande på NHL-debuten. I Sverige spelade Lysell juniorhockey i Frölunda men flyttade sedan till Luleå där han spelade 26 SHL-matcher och stod för 2+1.


TV: Veckans snyggaste mål av NHL-svenskar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL