Max Domi och Mattias Janmark i slagsmål under matchen mellan Toronto Maple Leafs och Edmonton Oilers.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

TV: Mattias Janmark i slagsmål med Max Domi

ANNONS

Toronto Maple Leafs tog en övertygande seger med 6–3 i nattens toppmöte med Edmonton Oilers. I den tredje perioden av matchen hamnade Oilers svenske forward Mattias Janmark i luven på Max Domi, sonen till gamle fajtern Tie Domi.
“Modigt och imponerande”, skriver Oilers-journalisten Bob Stauffer om Janmark på X.

Det blev en riktig holmgång när Toronto Maple Leafs tog emot Edmonton Oilers i natt. Matchen bjöd på nio mål och flera svenskar klev fram för respektive lag.

Pontus Holmberg, som i allt störra grad etablerat sig i Leafs laguppställning under säsongen, sköt två av hemmalagets mål medan William Nylander plockade upp både mål och assist i sin jakt på 100 poäng. Den svenske stjärnforwarden är nu uppe i 93 poäng (39+54) på 69 matcher. Dessutom stod Timothy Liljegren för två assist.

I Edmonton hamnade Mattias Janmark i fokus i den tredje perioden när Oilers åt sig in i matchen. Efter underläge 0–5 efter två perioder reducerade gästerna två gånger om innan Janmark hamnade i luven på Leafs forward Max Domi, son till mångårige slagskämpen Tie Domi.

Domi slog klubban ur händerna på Janmark varpå svensken svarade med att gå efter motståndaren. Torontospelaren var den som fick in flest slag under uppgörelsen, men det var Janmark som slutligen skickade honom i isen.

Karriärens tredje fajt för Mattias Janmark

Det här var 31-åringens andra fajt i NHL på kort tid. För ganska precis en månad sedan slogs han med Calgarys forward Blake Coleman. Därmed har han tre slagsmål under NHL-karriären. Den första fajten kom 2022 när han, spelandes för Vegas Golden Knights, hamnade i en fajt med Nashvilles dåvarande forward Nick Cousins, enligt hockeyfights.com

Efter matchen fick den tidigare AIK- och Frölundaforwarden lovord från Bob Stauffer, intierad Edmonton-journalist för sin villighet att gå utanför sin komfortzon för att behålla sin plats i laguppställningen nu när konkurrensen ökat efter värvningarna av Corey Perry, Adam Henrique och Sam Carrick.

Connor McDavid på väg mot 100 assist

Edmonton lyckades reducera till 3–5 efter Janmarks slagsmål, men närmare kom man inte. Auston Matthews satte spiken i kistan med sitt ligaledande 58:e mål för säsongen i tom kasse.

I Oilers utmärkte sig som vanligt Connor McDavid. Superstjärnan hade tre assist och skuggar Nikita Kutjerov och Nathan MacKinnon i toppen av poängligan. 27-åringen har noterats för 115 poäng på 66 matcher och ser ut att kunna bli den blott fjärde spelaren i NHL-historien att nå 100 assist under en och samma säsong. Bara Wayne Gretzky, Mario Lemieux och Bobby Orr har gjort det tidigare. Hittills har McDavid 89 passningspoäng på 66 matcher. Han har 14 matcher på sig att plocka de elva assist som krävs för att ansluta till det exklusiva sällskapet.

Toronto – Edmonton 6–3 (2–0, 3–0, 1–3)
Toronto: Bobby McMann 2 (13), Pontus Holmberg 2 (6), William Nylander (39), Auston Matthews (58).
Edmonton: Zach Hyman (49), Corey Perry (10), Leon Draisaitl (36).

TV: Highlights från matchen

Den här artikeln handlar om: