Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Seattles ilska efter Martin Pospisils tackling: "Smutsigt och onödigt"

Calgary-forwarden Martin Pospisil fick ett matchstraff för en tackling i ryggen på Seattle-backen Vince Dunn i nattens möte mellan Calgary och Seattle. Efter matchen var det irriterad stämning i Kraken som fick se toppbacken lämna matchen.
– Det var smutsigt och onödigt, säger svenske backkollegan Adam Larsson till Seattle Times.

Redan i matchens första byte satte Martin Pospisil in en tackling på Adam Larsson som skakade om Seattle Kraken-bänken, en tackling den tjeckiske Calgary-forwarden fick svara upp på i den andra perioden när Tye Kartye kastade handskarna för att utmana Pospisil i ett slagsmål.

Det verkade inte ha avskräckt Calgaryspelaren nämnvärt, för med drygt sex minuter kvar att spela av den tredje perioden sänkte Pospisil motståndarbacken Vince Dunn med en tackling i ryggen. Pospisil fick matchstraff för tacklingen, medan Dunn tvingades lämna matchen.

– Det var smutsigt och onödigt, konstaterar Dunns svenske backkollega Adam Larsson för Seattle Times.

“Han behöver stå till svars”

Seattle-tränaren Dave Hakstol hade ingen uppdatering kring Dunn att delge efter matchen.

– Om man åker runt som han (Pospisil) gör så får han nog förvänta sig att han behöver stå till svars, vilket han inte gjorde. Härifrån får ligan ta det vidare. Båda tacklingarna är så dåliga de kan bli, säger Hakstol.

Om det var till någon tröst för Seattle så vann laget åtminstone matchen, där Adam Larsson stod för det matchvinnande 3–1-målet i matchen som Kraken till slut vann med 4–2. Målet var Larssons fjärde fullträff för säsongen och han har nu skrapat ihop 18 poäng på 61 matcher.

Calgary Flames – Seattle Kraken 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)
Calgary: Andrej Kuzmenko 2 (13).
Seattle: Yanni Gourde (8), Oliver Bjorkstrand (16), Adam Larsson (4), Jared McCann (26).