Oskar Olausson.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Oskar Olausson tvingas till axeloperation – missar resten av säsongen

ANNONS

Oskar Olausson har spelat färdigt för säsongen. 
Colorado meddelar att den 21-årige svensken tvingas till en axeloperation som gör att han missar resterande delen av säsongen. 

Den här säsongen har Oskar Olausson tagit kliv framåt i sitt spel hos Colorado Eagles, som är farmarlag till Colorado Avalanche

Men det blir ett tråkigt slut för 21-åringen. 

“Avs” meddelar nämligen att forwarden tvingas operera axeln vilket gör att han kommer att missa resten av säsongen. Enligt klubben förväntas Olausson kunna återhämta sig till fullo men Colorado skriver inte om talangen förväntas vara tillbaka till starten av nästa säsong. 

Olausson kommer att opereras under måndagen.

Oskar Olausson har stått för en fin säsong i AHL med Colorado Eagles. Förra säsongen gjorde han 20 poäng (11+9) på 63 matcher under debutåret i farmarligan. Den här säsongen har han också gjort 20 poäng (11+9) – men på bara 39 matcher. Han har därmed ökat sitt poängsnitt från 0,32 till 0,51. 

Den Tranåsfostrade forwarden fick göra NHL-debut med Avalanche i november 2022 och han fick sedan även göra en NHL-match med “Avs” den här säsongen i december. Tidigare i karriären har Olausson gjort 16 SHL-matcher för HV71.


TV: Oskar Olausson övertidshjälte i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL