Matt Rempe slogs med Matt Martin i NHL-debuten.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Matt Rempe kastar handskarna – slåss med Matt Martin i NHL-debuten

ANNONS

New York Rangers rookieforward Matt Rempe fick en NHL-debut att minnas. Inte nog med att tvåmetersbjässen blev den första spelare i NHL:s historia att debutera i en utomhusmatch – han startade även en fajt med New York Islanders tuffing Matt Martin i sitt första byte.
– Han kom in och gjorde precis vad vi ville att han skulle göra, säger coachen Peter Laviolette efter Rangers 6–5-seger.

En allvarlig skada på New York Rangers veteranforward Blake Wheeler gjorde att det skrevs historia på söndagskvällen. Forwarden Matt Rempe kallades upp av Rangers från farmarlaget Hartford Wolfpack i AHL och kastades in i hetluften i NHL Stadium Series-mötet med rivalen New York Islanders.

21-åringen från Calgary, som draftades av Rangers i sjätte rundan 2020, blev därmed den första spelaren i NHL-historien att debutera i en utomhusmatch.

Väl där gjorde han sitt yttersta för att lämna ett avtryck inför de nästan 80 000 åskådarna som samlats på MetLife Stadium.

I sitt första byte i matchen rök Matt Rempe ihop med Islanders tuffing Matt Martin och utväxlade slag innan det blev fem minuter i utvisningsbåset för den väldige kanadensaren.

Matt Rempe – 203 centimeter lång och 109 kilo tung

– Jag tycker att han kom in och gjorde precis vad vi ville att han skulle göra, säger coachen Peter Laviolette om debutanten till New York Post. Han gav oss storlek och fysiskt spel. Han hade några bra byten i offensiva zonen. Respekt till (Matt) Martin som gav honom hans första (fajt) häruppe. Det var en sjujäkla fajt. Det ser man inte ofta i en utomhusmatch.

Rempe spelade bara 4.26 minuter och registrerade, bortsett från slagsmålet, en tackling i matchen.

– Man tänker på hans väg hit, att det här är hans första match på en minnesvärd dag och att han kastar handskarna med en kille som har spelat i den här ligan så länge och tagit en hel del fajter och etablerat sig som en riktig tuffing. Respekt! Det var fantastiskt. Han kunde inte ha fått en bättre kväll, säger Laviolette.

I AHL har den 203 centimeter och 109 kilo tunge Matt Rempe svarat för åtta mål och tolv poäng kryddat med 96 utvisningsminuter på 43 matcher.

New York Rangers vann utomhusmatchen med 6–5 efter förlängning. Artemij Panarin blev matchvinnare med sitt övertidsmål efter att Rangers hämtat upp ett 1–4-underläge.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games