Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Marcus Pettersson inbladad i snöpligt mål: "Det ser man inte ofta"

Inte mycket gick Pittsburgh Penguins väg i nattens möte med Florida Panthers. Det illustrerades inte minst vid ett av bortalagets mål, där en puck styrdes via Marcus Petterssons skridsko och in i en hög båge över Tristan Jarry.
– Det ser man inte ofta, säger målskytten Anton Lundell.

Pittsburgh Penguins hade inte marginalerna på sin sida i nattens 2–5-förlust mot Florida Panthers. Inte nog med att Rickard Rakell fick sitt 1–0-mål bortdömt tidigt i den andra perioden till följd av en hög klubba som föranledde målet för att sedan få se Panthers rycka ifrån till en 2–0-ledning kort därefter.

I den tredje perioden, vid underläge 1–4, var Penguins svenske back Marcus Pettersson inblandad i ett minst sagt snöpligt baklängesmål. Detta efter att Anton Lundell avlossat ett skott mot mål som sedan styrdes via svenskens skridsko för att sedan gå i en så pass hög båge att målvakten Tristan Jarry tappade kontrollen på var pucken var, innan den retsamt damp ner bakom honom varpå 5–1-målet var ett faktum.

– Det ser man inte ofta, den där typen av mål. Vi hade turen på vår sida, men det tar vi, säger Lundell till NHL.com.

Svenskarna skrev in sig i poängprotokollet

Panthers vann till slut matchen med 5–2 i en seger där storstjärnan Matthew Tkachuk producerade tre poäng, medan Panthers svenskar Gustav Forsling och Kevin Stenlund skrev in sig i poängprotokollet med en assist vardera.

Penguins ligger på nästjumboplatsen i Metropolitan Division med 53 inspelade poäng på 50 matcher, sju poäng upp till den sista wild card-platsen i den östra konferensen.

Panthers, å sin sida, har skrapat ihop 72 poäng på 53 matcher och ligger därmed två poäng bakom Boston i toppen av Atlantic Division.

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 2–5 (0–0, 1–4, 1–1)
Pittsburgh: Bryan Rust (14), John Ludvig (1).
Florida: Anton Lundell 2 (6), Matthew Tkachuk (18), Jonah Gadjovich (2), Aaron Ekblad (3).