Småkronorna

Jack Berglund stor hjälte - i Småkronornas galna vändning

Trots en tuff start och 3–5 i tredje perioden reste sig Småkronorna.
U18-landslaget vände mötet med Finland på bara några minuter och avgjorde till 6–5 i förlängningen.

Vid senaste landslagssamlingen för U18-landslaget förlorade Sverige med 2–4 mot Finland. Under tisdagskvällen tog man revansch, men segern satt långt inne.

När dryga tolv minuter var spelade av första mötet i femnationsturneringen i USA hade Finland satt 5–3 på Småkronorna. Det såg tufft ut att kämpa sig till ett resultat, men då vände det.

Ett mål i numerärt underläge från Färjestads Jack Berglund väckte hoppet och med bara lite mer än en minut kvar av mötet satte han även sitt andra mål i matchen. Det innebar 5–5 och att förlängning väntade. Väl där klev Jack Berglund fram igen och blev stor hjälte med sitt hatrickmål. Plötsligt hade de svenska talangerna vänt 3–5 till en 6–5-seger.

Utöver Frondells och Berglunds fullträffar hittade även Viggo Nordlund (Skellefteå) och Melvin Fernström (Örebro) nätet i segern. Båda dessa mål kom i den andra perioden och höll Sverige i matchen. Noterbart är även att Alexander Zetterberg (Örebro) stod för två framspelningar.

Axel Nyman (Rögle) vaktade kassen och stod för 26 räddningar.

Utöver Djurgårdens Frondell finns även tre andra underårige spelare (födda 2007) med i truppen, Karl Annborn (HV71), Love Härenstam (Luleå) och Milton Gästrin (MoDo).

Denna turerning i Plymouth är den sista innan Småkronorna åker till Finland för U18-VM i april och maj.

TV: Rasmus Dahlin om nya fyrnationsturneringen