Mikael Wikstrand har inte spelat sedan han vann SM-guld med Färjestad säsongen 2021/22.
Foto: Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Mikael Wikstrand aktuell för tränarroll i Forshaga

ANNONS

Färjestad-backen Mikael Wikstrand är borta från spel på grund av skada och har varit det sedan säsongen 2021/22. Nu är backen aktuell för en tränarroll i Forshaga, rapporterar NWT.

Mikael Wikstrand har inte spelat sedan 2021/22 säsongen på grund av en skada. Men nu kan han vara aktuell för en roll som assisterande tränare med Hockeyettan-klubben Forshaga, enligt NWT.

Färjestadbacken har varit med runt Forshagas tränarstab för att lära sig hur de arbetar.

– Han var med och hängde runt laget lite igår för att se hur det ser ut och hur det fungerar. Vi ska fortsätta prata med varandra så får vi se vad som händer, säger Christer Larsson, som är ordförande i Forshaga till NWT. 

“Det skulle vara en fullträff”

Forshaga har just ju en huvudtränare och två assisterande, men öppnar för möjligheten att ta in en till assisterande. Christer Larsson berättar att få in en person som Wikstrand med hans erfarenhet och meriter hade varit nyttigt för klubben.

– Vi har ett ungt lag och jag tror medelåldern för våra backar börjar krypa under 20 år. Det skulle vara en fullträff för att kunna fortsätta utveckla våra unga spelare, säger han till NWT.

Drömmer om comeback

På grund av skadan som har hållit honom från spel de senaste två säsongerna, går mycket av Wikstrands tid till rehabträning. Men han berättar för NWT att han fortfarande drömmer om att kunna komma tillbaka och spela igen. 

“Jag kör fortfarande rehab och hoppas på comeback. På fritiden hittar jag på olika saker och Christer Larsson samt Forshaga har tagit emot mig på ett proffsigt och välkomnande sätt för att hjälpa till/lära mig nya saker”, säger han i ett sms till NWT.

Mikael Wikstrand spelade senast i SHL säsongen 2021/22,och gjorde då 16 poäng på 48 matcher och vann SM-guld med Färjestad. Han har under sin karriär också meriter från landslagsspel, där han bland annat var med i OS 2018 och dessutom vann VM-guld samma år.


TV: Cháras kanon – hårdaste skottet genom tiderna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games