Grästorps IK vann mot Pantern
Montage
Matchrapport

Grästorps IK toppar tabellen efter seger mot Pantern

ANNONS

Grästorps IK är ny serieledare i HockeyTvåan Alltvåan södra herr efter hemmaseger med 5-2 (1-1, 3-1, 1-0) mot Pantern. Grästorps IK leder serien tre poäng före Bäcken som dock har en match mindre spelad. Pantern ligger på tredje plats i tabellen.

– Vi gör återigen en väldigt bra match. Samtliga spelare bidrar med både smartness och hårt jobb. Vi får målproduktion från alla femmor samtidigt som vi spelar ett bra försvarsspel där vi inte släpper till så många farligheter. Jag är stolt över grabbarna som visar en enorm arbetsmoral och väldigt stort klubbhjärta, tyckte Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren, efter matchen.

Panterns sportchef Joakim Tillgren kommenterade matchen:

– Idag spelar vi tyvärr inte som ett lag i stora delar av matchen, enstaka killar gör ett fantastiskt jobb men det räcker tyvärr inte mot ett disciplinerat Grästorp som idag har betydligt bättre passningsspel än vad vi hade. Jag tycker dessutom att vi bjuder på 3 av deras mål där vi är alldeles för blöta i egen zon. Det är bara att bita ihop och försöka hitta tillbaka i vårt spel som vi kan spela om alla 5 gör jobbet på isen.

Grästorps IK tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Panterns efter fyra raka segrar nu förlorade.

Första perioden var jämn. Grästorps IK inledde bäst och tog ledningen genom Miska Varjosaari efter 13.06, men Pantern kvitterade genom Brian Liechti i slutet av perioden. Grästorps IK hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.10 genom Emil Andersson, och gick upp till 3-1 innan Pantern svarade.

Segern skrevs till slut till 4-2 för Grästorps IK. Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 1.29 kvar att spela genom Felix Åstrand assisterad av Rasmus Berntsson. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Grästorps IK med 19–6 och Pantern med 18–14 i målskillnad.

I nästa match, onsdag 7 februari 19.00, har Grästorps IK Värnamo borta i Axelent Arena, medan Pantern spelar hemma mot Boro/Vetlanda.

Den här artikeln handlar om: