Almtuna förlorade mot Örebro Hockey J20
J20 Nationell

Örebro Hockey J20 vann toppmötet mot Almtuna med 8-4

Örebro Hockey J20 tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Almtuna i J20 Nationell forts herr på lördagen med 8-4 (3-3, 1-1, 4-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren:

– Ingen bra match från något av lagen. Vi och de bjöd på lägen fram och tillbaka men tillslut lyckades vi gå vinnande ur det här. Vi behöver göra en bättre match imorgon.

Segern var Örebro Hockey J20:s femte på de senaste sex matcherna.

Örebro Hockey J20 startade bäst och gick upp till 0-2 efter mål av Lukas Sagranden och Melvin Fernström. Efter 2.21 reducerade Almtuna genom William Falkenhäll och sex minuter senare kvitterade laget, genom Adrian Zetterberg. Örebro Hockey J20 tog ledningen på nytt efter 8.52, målskytt var Liam Danielsson. Före pausen kunde dock Almtuna kvittera, genom Jesper Valente. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Örebro Hockey J20 spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 4-8 genom mål av Kalle Carlsson, Lukas Cederholm, Tim Almgren och Liam Danielsson och avgjorde matchen.

Örebro Hockey J20:s Liam Danielsson stod för fyra poäng, varav två mål och Tim Almgren gjorde ett mål och två assist. William Falkenhäll gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Almtuna.

Almtuna ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Örebro Hockey J20 ligger på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för Örebro Hockey J20 som så sent som den 12 januari låg på nionde plats.

Onsdag 31 januari 19.30 spelar Almtuna borta mot AIK. Örebro Hockey J20 möter AIK borta i Ulriksdals IP söndag 28 januari 15.30.