Sala HK förlorade mot IK Waxholm
Montage
Matchrapport

Waxholm vinnare mot Sala – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Waxholm avgöra den jämna matchen borta mot Sala i HockeyTrean Alltrean östra. Slutresultatet blev 4-5 (1-3, 2-1, 1-0, 0-1). Johan Sellerstrand gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Waxholm.

– Med tanke på att vi ligger under med 1-4 i början av andra perioden och lyckas komma tillbaka och ta en poäng så får vi ändå vara lite nöjda med poängen i kväll. Tabellen är oerhört jämn och någon vinst till för oss de kommande matcherna skulle vara trevligt. Mattias Olersbacken var matchens gigant i kväll, kommenterade Salas lagledare Fredrik Brokmark.

Waxholm var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Efter 6.30 av perioden kunde Mattias Olersbacken och Anders Romegård göra både 2-4 och 3-4 för Sala. 13.43 in i tredje perioden slog Patric Ålebo till framspelad av Karl Sand och Andreas Kellerstam och kvitterade för Sala. I förlängningen tog det 2.03 innan Waxholm avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Johan Sellerstrand.

Mattias Olersbacken gjorde två mål för Sala och spelade dessutom fram till ett mål.

Sala har två vinster och tre förluster och 16–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Waxholm har tre vinster och två förluster och 22–18 i målskillnad. Det här var Salas tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Waxholms tredje uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Waxholm är på sjätte plats.

I nästa omgång har Sala Trångsund borta i Stortorpshallen, tisdag 6 februari 19.00. Waxholm spelar hemma mot Mälarö tisdag 30 januari 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL