Georgina Farman får sparken av Timrå.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Georgina Farman får sparken av Timrå

ANNONS

Timrå IK gör om i sin damverksamhet. 
Tränaren och sportchefen Georgina Farman får sparken då Timrå skriver på sin hemsida att det är “på grund av förbrukat förtroende i klubben”.

Timrå IK ligger sist i HockeyAllsvenskan Norra med sju förluster, noll poäng och –56 i målskillnad på sju matcher så här långt.

Nu väljer då föreningen att agera genom att tränaren/sportchefen Georgina Farman får sparken och Timrå skriver att det beror på “förbrukat förtroende”. 

“Timrå IK har tagit beslutet att tillsätta en ny sportslig ledning i damlaget, detta på grund av ett förbrukat förtroende på grund av bristande värdegrund och bristfällig kvalité på den hockeyutbildning vi som förening ska erbjuda till våra hockeyspelare”, skriver Timrå på sin hemsida.

“Flera spelare lämnade mötet i protest”

Enligt Timrå har Farman har brustit i klubbens värdegrunder så som ärlighet, lojalitet, kommunikation & dialog, inkludering och ansvar. Klubben skriver också att de har upplevt att det varit bristfällig kvalitet på träningarna samt att det varit bristfällig undervisning på hockeygymnasiet för tjejer. 

– Georgina har gjort enormt många bra saker för Timrå IK och vår damverksamhet med ett stort engagemang men från vår sida räcker det inte att vara engagerad och ha en god vilja. Som anställd och verksam i vår förening måste man också köpa in på dom delar som är grundläggande för vår förening, vår värdegrund. Det anser vi tyvärr inte att Georgina gjort eller gör. Därför måste vi agera, säger klubbchefen Johan Sundberg.

Beslutet att sparka Georgina Farman har dock inte varit populärt hos alla inom laget. 

“I samband med att laget meddelades detta beslut så valde flertalet av spelare att lämna mötet i protest. Samtal med dessa spelare kommer att ske fortlöpande i förhoppning att slutföra säsongen i Timrå IK”, skriver klubben. 

I stället koller Magnus Billman att ta över Timrås damlag resten av säsongen. 60-åringen har tidigare varit spelare och ledare under flera år i Timrå och kliver nu in i ett utsatt läge. Klubben skriver att Billman kommer att leda laget under resterande del av säsongen – oavsett om klubben får ihop ett lag för att spela matcher eller inte.


TV: Lucas Elvenes slår tillbaka mot kritiken: "Bullshit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL