Skärblacka förlorade mot Virserum

Seger på straffar för Virserum borta mot Skärblacka

Virserum vann till slut en jämn match mot Skärblacka i Hockeytrean södra D fortsättningsserie. Avgörandet kom först i straffläggningen där Virserum var starkare och vann med 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0). Patrik Barger blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– En match där vi inte riktigt var med i första perioden men arbetade oss in i den all eftersom den gick. Är nöjd med andra och tredje. Att det ska avgöras på straffar är ju alltid ett lotteri. Den här gången drog Viserum det längsta strået, kommenterade Skärblackas tränare Fredrik Klintestam.

Virserums tränare Pierre Gustavsson:

– Vi gjorde den bästa matchen i den här serien. Vi hade lägen för att ta alla 3 poängen och jag tycker vi är det bättre laget.

Det var två formstarka lag som möttes. Andraplacerade Virserum tog fjärde segern i rad. Skärblacka hade före matchen fyra segrar i rad.

Virserum började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.18 slog Daniel Öhlund till på pass av Simon Borgernäs och Elias Borgernäs. Efter 7.03 i andra perioden slog Philip Lekander till, på pass av David Engberg och Agaton Lantz och kvitterade för Skärblacka.

Virserums Simon Dahl gjorde 1-2 efter 9.11 framspelad av Pierre Gustavsson och Isak Grönlund.

2.53 in i tredje perioden slog Emil Rotviker till framspelad av Philip Lekander och Albin Karlsson och kvitterade för Skärblacka.

8.30 in i perioden nätade Virserums Daniel Öhlund på nytt och gav laget ledningen för Virserum.

Efter 11.30 nätade Philip Lekander ännu en gång framspelad av Agaton Lantz och Kevin Ramsten och kvitterade för Skärblacka.

I straffläggningen var det Virserum som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Patrik Barger för.

Skärblackas Philip Lekander stod för två mål och ett assist.

Det här var Virserums andra uddamålsseger.

Nästa motstånd för Skärblacka är Valdemarsvik. Lagen möts söndag 28 januari 16.00 i Globalhallen. Virserum tar sig an Eksjö borta fredag 26 januari 19.00.