Ilja Samsonov kan bli ersatt av Dennis Hildeby i Toronto Maple Leafs.
Foto: Bildbyrån
NHL

Dennis Hildeby mot NHL – efter Ilja Samsonovs magplask

ANNONS

Toronto Maple Leafs sätter upp sin ryske målvakt Ilja Samsonov på waivers efter en sträcka med svaga insatser. Det uppges öppna dörren till NHL för Dennis Hildeby. Enligt nordamerikanska uppgifter kan den tidigare Färjestadsmålvakten vara på väg att bli uppkallad från AHL.

Det har varit en rörig säsong för Toronto Maple Leafs. Trots talang i världsklass har resultaten varit upp och ned. En stor del av problemet stavas målvaktsspel. Den tilltänkte förstakeepern Ilja Samsonov har haft en svag säsong, och framför allt sviktat den senaste tiden.

Efter ryssens magplask i Columbus härom natten, där han släppte in sex mål på 21 skott när Leafs föll med 5–6 efter övertid, har klubben nu satt upp 26-åringen på waivers. Om han passerar waivers inom de närmaste 24 timmarna – vilket anses sannolikt med tanke på hans lönetaksträff på 3,55 miljoner dollar – kommer han att skickas till farmarlaget Toronto Marlies i AHL. 

Enligt Elliotte Friedmann på Sportsnet är inte tanken att Samsonov ska spela några matcher i AHL, utan att han ska få möjligheten att jobba på sitt spel för att hitta formen i gen. Hittills den här säsongen har den tidigare stortalangen släppt in i snitt 3,94 mål per match och har en räddningsprocent på 86,2 efter 15 spelade matcher.

NHL-chans för Dennis Hildeby?

Den som ser ut att få ta Ilja Samsonovs plats i Toronto Maple Leafs är Dennis Hildeby. Inget är officiellt ännu, men i Nordamerika spekuleras det i att svensken kommer att kallas upp för att backa upp Martin Jones under Leafs stundande roadtrip i Kalifornien. Detta då laget sedan tidigare saknar sin nye förstakeeper Joseph Woll med skada.

22-åringen från Järfälla, som spelade för Färjestad så sent som förra säsongen, gör en bra debutsäsong i AHL. Efter 15 matcher har han en räddningsprocent på 91,9 och har hållit nollan vid två tillfällen. 

Hildeby draftades ursprungligen av Leafs i fjärde rundan som 122:a spelare 2022.


TV: Ilja Samsonovs tuffa kväll i Columbus

Den här artikeln handlar om: