Tobias Normann blev blixtinkallad - vann udda målvaktskampen

Fyra målvaktsskador tvingade fram en udda målvaktsduell i Karlstad under lördagen.
Då drog AIK-lånet, Tobias Normann det längsta strået och tog laget till en 3–1-seger mot Oskarshamn.
– Jag tycker inte vi får till vårt spel, säger Oskarshamns Oscar Engsund i TV4.

Lördagens möte mellan Färjestad och Oskarshamn bjöd på en oväntad målvaktskamp. I Färjestad saknades nämligen både Carl Lindbom och Max Lagace, medan Oskarshamn tvingades hantera att både Emil Kruse och Marek Langhamer var indisponibla.

Tobias Normann klev därmed in mellan stolparna för Färjestad, via ett lån, medan Niklas Lundström blev lösningen för bortalaget.

Det blev sedan till en början ett målfattigt möte.

Normann, inlånad från AIK och Lundström, tidigare i AIK visade framfötterna i mötet mellan botten och toppen av serien, men det var den förstnämnde som drog det längsta strået.

Färjestad tog initiativet tidigt i mötet. Serieledarna vann skotten med 10–3 i första perioden och fick även hål på Lundström knappa 17 minuter in.

– En helt okej period från vår sida. Jag tycker ändå vi kan driva upp tempot ännu mer. Vi är ett av de snabbaste lagen i ligan och de är ett av de långsammaste, säger målskytten Jonathan Andersson i TV4 och fortsätter om sitt mål:
– Mitell har varit på mig att jag ska skjuta lite lågt, så jag försökte med det den här gången.

Besvikelse i Oskarshamn: “Vinner rättvist”

Man fortsatte sedan att trumma på och i den andra utökade man till 2–0 genom David Tomasek i powerplay medan Normann fortsatt höll tätt. Så skull det däremot inte bli hela matchen.

I den tredje kom 3–0 för hemmalaget genom Marcus Nilsson, men till slut även Oskarshamns första i matchen. Johan Johnsson spräckte nollan, men blev även enda målskytt för bortalaget.

– Jag tycker inte vi får till vårt spel. Vi kommer inte alls upp i det spelet vi haft i veckan, utan jag tycker väl att Färjestad vinner rättvist i slutändan, säger Oskarshamns Oscar Engsund i TV4.

TV: NHL-stjärnornas lyckönskningar till Juniorkronorna