Foto: Bildbyrån
Junior-VM

Jakob Norén knockad i JVM-genrepet: "Ingen klockren tackling"

ANNONS

Sverige spelade sin sista match inför JVM. Då blev det en grinig historia mot USA efter att Jakob Norén blev knockad av en tuff tackling från Frank Nazar.
– Han får inte upp någon armbåge eller så där men första kontakten är med huvudet, säger experten Jonas Andersson i SVT:s sändning.

Sverige var i 2-1-ledning mot USA när amerikanarna började spela mer fysiskt. I träningsmatchen inför JVM-turneringen smällde Frank Nazar på ordentligt. Forwarden kom rakt framifrån och sänkte en ovetandes Jakob Norén.

Den svenske backen for till isen och blev liggande efter kollisionen.

Domarna valde att inte ta någon utvisning under matchens gång, något som väckte irritation i det svenska lägret. Den till Mora utlånade backen lämnade sedan planen blödandes från ansiktet.

– Han tappar kontrollen på pucken lite och tvingas kolla ner. Det gör att han inte ser Nazar. Det är inget roligt oavsett. Han får inte upp någon armbåge eller så men första kontakten är med huvudet. Det är ingen klockren tackling, säger Jonas Andersson i SVT.

Kvitterade strax efter

Tacklingen förändrade matchbilden som i övrigt hade varit rätt lugn och sansad. Men träningsmatchen förvandlades till en grinig historia där det i bytet efter delades ut ett gäng smällar. Inte minst från svenskt håll.

USA fick då ett powerplay kort därefter och utnyttjade också läget till att kvittera matchen till 2-2. Jakob Norén har ännu inte återvänt till matchen. 


TV: "Det är inte stumhockey vi håller på med!"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM