Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Nathan MacKinnon hade ny show – poäng i 15 raka matcher

ANNONS

Het, hetare, Nathan MacKinnon. 
Superstjärnan stod för 2+2 i nattens 6-2-seger mot San Jose Sharks och MacKinnon förlänger därmed sin poängsvit till 15 matcher. 
– Det känns som att spelet går långsamt för mig och det är alltid en bra känsla, säger han efteråt. 

Colorado Avalanche hade inga problem med att avfärda San Jose Sharks i natt och kunde ta en relativt enkel 6-2-seger. 

Det kan de tacka Nathan MacKinnon för.

Superstjärnan är i storform just nu och i nattens match klev han fram och sköt två mål samt passade fram till ytterligare två för totalt fyra poäng i matchen. 

– Jag känner mig väldigt bra just nu. Det känns som att spelet går långsamt för mig och det är alltid en bra känsla. Jag lägger naturligtvis ner mycket arbete utanför rinken som ingen ser och det är skönt att se att det bär frukt, säger MacKinnon efter vinsten.

Nathan MacKinnons galna poängform

Nathan MacKinnon förlänger därmed sin poängsvit då han nu har gjort antingen mål eller assist i 15 raka matcher vilket är tangerat personligt rekord för stjärnan. På de 15 matcherna har han gjort åtta mål och 19 assist för 27 poäng. 

Centern har även gjort poäng i alla Colorados hemmamatcher den här säsongen. På 16 matcher hemma i Ball Arena har MacKinnon gjort elva mål och 32 poäng. 

– Han är alltid en exceptionell kämpe utanför isen. Han ger sig själv de bästa förutsättningarna inför varje match med hur han förbereder sig. Han sätter exemplet för alla andra. Han har identifierat vad han behöver göra för att förbättras eller bara hålla sig på topp. När han gör det så får han även med sig de andra killarna i laget. Det är därför han är så bra som han är, säger Avs-coachen Jared Bednar

Efter den senaste formtoppen är MacKinnon nu uppe i den absoluta toppen av poängligan. Nattens show gör att 28-åringen nu kliver upp på andraplats i NHL:s poängliga med 47 poäng på 31 matcher. Han är då fem poäng bakom Nikita Kutjerov som toppar poängligan på 52 poäng. 

William Eklund noterades för en assist i San Jose Sharks förlust. 

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 6–2 (3-0,1-1,2-1) 

Colorado: Nathan MacKinnon 2 (14), Valerij Nitjusjkin (13), Mikko Rantanen (15), Miles Wood (6), Ryan Johansen (10), 
San Jose: Tomas Hertl 2 (11).

Den här artikeln handlar om: