Robertsholms IK vann mot Sandvikens IK

Efter förlustraden: Seger igen för Robertsholm – 6-3 mot Sandviken

Inför matchen hade laget fem förluster i rad i hockeytrean Gästrikland. Hemma mot Sandviken bröts den tuffa sviten för Robertsholm. Det blev 6-3 (3-1, 2-2, 1-0) i matchen på lördagen.

Sandvikens lagledare Håkan Jonsson:

– Vi är inte med ifrån start men spelar upp oss i andra och spelar jättebra i stort sett hela andra perioden och går upp till 3-3, tredje perioden blir jämnare men vi lyckas inte få in puckarna. Stora skillnaden är att Robertsholm har vassare avslut.

Robertsholm stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 7.58 i mitten av perioden.

Sandviken reducerade dock till 3-1 genom Linus Roodzant efter 11.13 av perioden. Sandviken reducerade igen efter 9.21 genom Oscar Glaas framspelad av Emil Olsson.

Efter 10.30 i andra perioden slog Kalle Fredriksson till, på pass av Linus Roodzant och kvitterade för Sandviken.

Robertsholms Emil Eriksson gjorde 4-3 efter 13.53 på pass av Emil Eriksson.

Mathias Kämpe gjorde dessutom 5-3 efter 15.08 framspelad av Daniel Jansson.

8.42 in i tredje perioden nätade Robertsholms Edin Muminovic framspelad av Mattias Olofsson och Andreas Olsson och ökade ledningen för Robertsholm. 6-3-målet blev matchens sista.

Robertsholms Emil Eriksson stod för ett mål och tre assists, Daniel Jansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Mattias Olofsson hade tre assists.

Robertsholm har en seger och fyra förluster och 16–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sandviken har fem förluster och 12–29 i målskillnad.

Robertsholm ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Sandviken ligger på åttonde plats.

I nästa omgång har Robertsholm Järvsö/Hofors borta i Industriplast Arena, fredag 15 december 19.30. Sandviken spelar borta mot Hedesunda tisdag 9 januari 19.30.