Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Jacques Martin återvänder till Ottawa: "Ovärderlig"

ANNONS

Knappt 20 år har gått sedan sist. 
Nu är NHL-legendaren, Jacques Martin tillbaka i Ottawa Senators. 

Ottawa Senators får in rejält förstärkning till sin tränarstab. Under onsdagen meddelar NHL-klubben att man har tagit in sin legendariske tränare, Jacques Martin i organisationen igen. Den här gången kommer hans roll vara som senior advisor till coacherna.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Jacques igen. Han expertis kommer inte bara ge ovärderlig vägledning, utan även en strategisk syn och ledarskap. Jacques meritlista, vars grund kom från tiden här i Ottawa, kommer att ge mycket till D.J och hela vår tränarstab, säger Ottawas interim general manager Steve Staios i ett pressmeddelande

Jacques Martin är fortfarande den huvudtränare som haft posten under längst tid i Senators historia - och är kanske den mest framgångsrike i klubbens historia. När han lämnade 2004 hade han tagit Ottawa till åtta slutspel, tre förstaplatser i divisionen. Då hade han stått i båset sedan 1995. 

Sedan han lämnade har den nu 71-årige legendaren varit i Florida, Montreal, Pittsburgh och New York Rangers. Senast kommer han från en post som senior advisor i OHL-laget Kingston Frontenacs.

I skrivande stund ligger Ottawa sist i Atlantic Divison efter en tung start på säsongen.


TV: William Eklund hjälte i sudden mot NY Islanders

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL