Buffalo Sabres vann mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Revansch för Buffalo som besegrade Pittsburgh

I senaste mötet, 12 november, var Pittsburgh bättre och vann med 4-0. På lördagen tog Buffalo revansch genom att vinna med 3-2 (0-1, 0-1, 3-0) på hemmaplan i NHL.

Alex Tuch blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 17.20 in i tredje perioden.

Pittsburgh Penguins tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Sidney Crosby framspelad av Jake Guentzel. Efter 16.49 i andra perioden slog Lars Eller till, framspelad av Matt Nieto och gjorde 0-2. Buffalo Sabres gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Buffalos mål gjordes av Kyle Okposo, Jeff Skinner och Alex Tuch. Det sista målet kom med 02.40 kvar av matchen.

Det här var Buffalos fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Buffalo på sjunde plats och Pittsburgh på sjätte plats.

På söndag 26 november 01.00 spelar Buffalo borta mot New Jersey, och Pittsburgh hemma mot Toronto.