Mikkel Aagaard blev hjälte.

Modo Hockey vinnare mot Färjestad – avgjorde i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Modo Hockey och gästande Färjestad var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Modo Hockey spikade segerresultatet, 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Mikkel Aagaard som stod för det avgörande målet.

Första perioden var jämn. Modo Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Mikkel Aagaard efter 4.23, men Färjestad kvitterade genom Joel Kellman bara en minut senare. Modo Hockey tog ledningen på nytt genom Theodor Niederbach efter 7.04 i andra perioden.

Färjestad gjorde 2-2 genom Magnus Nygren efter 13.01 av perioden. Modo Hockey gjorde 3-2 genom Daniel O regan efter 7.09 i tredje perioden.

Färjestad gjorde 3-3 genom David Tomasek efter 12.18 av matchen. I förlängningen tog det 3.08 innan Modo Hockey avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Mikkel Aagaard, framspelad av Sam Vigneault och Kristians Rubins.

Det här var Modo Hockeys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads fjärde uddamålsförlust.

För Modo Hockey gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Färjestad fortfarande leder serien, ett poäng före Skellefteå.

Nästa motstånd för Modo Hockey är Luleå. Färjestad tar sig an Rögle borta. Båda matcherna spelas lördag 28 oktober 18.00.

TV: "Det har varit gånger då klubbarna blivit skogstokiga"