Västervik vann mot Östersunds IK

Seger för Västervik – steg åt rätt håll mot Östersunds IK

Västervik har haft en tuff period med fyra förluster i följd i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Östersunds IK bröts den sviten. Det blev 5-3 (1-1, 2-1, 2-1) i matchen i Tjusthallen.

Första perioden var jämn. Östersunds IK inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Granholm efter 10.15, men Västervik kvitterade genom Anton Svensson i slutet av perioden. Efter 4.29 i andra perioden nätade Daniel Öhrn, på pass av Karl Johansson och gav Östersunds IK ledningen.

Västerviks 18-årige Alex Ciernik svarade kort därefter när han gjorde 2-2 efter 9.11 på pass av Jacob Mcgrew och Alexander Cotton. Anton Svensson gjorde sedan dessutom 3-2 efter 15.28 framspelad av Victor Öhman och Vaclav Karabacek.

Västervik fortsatt sedan att trumma på i den tredje perioden. 4-2, kom tidigt där, på nytt genom Alex Ciernik. Östersunds IK reducerade dock till 4-3 genom Henrik Marklund när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Västervik kunde dock avgöra till 5-3 med 40 sekunder kvar av matchen genom Theo Jacobsson.

Noterbart är att Daniel Öhrn gjorde ett mål för Östersunds IK och två assist.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Västervik med 9–21 och Östersunds IK med 12–23 i målskillnad.

Västervik ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Östersunds IK ligger på 13:e plats.

Lördag 7 oktober 18.00 spelar Västervik borta mot Brynäs. Östersunds IK möter Djurgården hemma i Östersund Arena fredag 6 oktober 19.00.