Felix Unger Sörum och Rod Brind'Amour.
Foto: Bildbyrån
NHL

Felix Unger Sörum imponerar på Carolina Hurricanes: "Vill inte bli för exalterad, men..."

ANNONS

Felix Unger Sörum fortsätter att vara ett utropstecken för Carolina Hurricanes på försäsongen. I natt stod han för en ny assist när Hurricanes besegrade Florida Panthers med 4–1.
– Man vill inte bli för exalterad, men den passningen var grym, säger tränaren Rod Brind'Amour till North State Journal.

Felix Unger Sörum är nyss 18 år fyllda, men det hindrar inte Leksandstalangen från att imponera på NHL-klubben Carolina Hurricanes under försäsongen. Efter att ha noterats för en passningspoäng i försäsongsdebuten mot Tampa Bay Lightning stod Unger Sörum återigen för en assist när Hurricanes i natt besegrade Florida Panthers.

I powerplay hittade 18-åringen fram till Jesperi Kotkaniemi med en passning som skar rakt genom slottet, innan finländaren i sin tur spelade fram Stefan Noesen till öppen bur.

– Man vill inte bli för exalterad, men den passningen var grym. Han har gjort det ett par gånger och han gjorde några liknande passningar tidigare. Han har ett lugn och vet var pucken kommer att hamna, säger tränaren Rod Brind'Amour till North State Journal.

Framträdande i U18-VM

Kevin Stenlund och Lucas Carlsson noterades för varsin assist på Panthers enda mål i matchen.

Felix Unger Sörum draftades av Carolina Hurricanes i andrarundan av sommarens NHL-draft och skrev i mitten av juli på sitt entry level-kontrakt med NHL-klubben. Förra säsongen spelade 18-åringen sju SHL-matcher med Leksand och var en av Småkronornas mest framträdande spelar i U18-VM, där han stod för tio poäng (2+8) på sju matcher.

TRÄNINGSMATCH

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 4–1
Carolina: Stefan Noesen, Ryan Suzuki, Brady Skjei, Michael Bunting.
Florida: Gerald Mayhew.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games