Tobias Björnfot.
Foto: Raj Mehta-USA TODAY Sports
NHL

Tobias Björnfot skriver tvåårskontrakt med Los Angeles Kings

ANNONS

I går skrev LA Kings kontrakt med Samuel Fagemo. 
Nu säkrar de upp en annan ung svensk spelare då de förlänger med Tobias Björnfot. 

Tobias Björnfot behövde ett nytt kontrakt med Los Angeles Kings efter att hans rookiekontrakt löpt ut för drygt en vecka sedan. 

Nu står det klart att LA Kings förlänger med den svenske backtalangen som därmed blir kvar i Kalifornien. 

Kings meddelar nämligen att de har kommit överens med Björnfot om ett tvåårskontrakt med en lön på 775 000 dollar (cirka 8,4 miljoner kronor). Avtalet är därmed totalt värt 1,55 miljoner dollar (cirka 16,8 miljoner kronor).

Tobias Björnfot draftades av LA Kings som 22:a spelare i NHL-draften 2019 och han imponerade sedan direkt på sin nya klubb och fick debutera i NHL redan i premiären, bara några månader efter att han draftades. 

Björnfot har sedan växlat mellan NHL och AHL de senaste åren. Säsongen 2021/22 var han en ordinarie back i Kings med åtta poäng på 70 matcher men den gånga säsongen fick han endast spela tio NHL-matcher och fick i stället spela 50 matcher i farmarligan AHL. Totalt har 22-åringen fått göra 116 NHL-matcher och 95 AHL-matcher sedan han flyttade till Nordamerika.


TV: Sandin Pellikka draftad av Detroit Red Wings

Den här artikeln handlar om: