Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
Nyhet

Anze Kopitar förlänger med Kings

ANNONS

Anze Kopitar är en av Los Angeles Kings största spelare genom alla tider. Nu skriver 35-åringen på ett nytt tvåårskontrakt – värt över 150 miljoner svenska kronor.

Los Angeles Kings är inne i en rebuild där flera unga spelare håller på att ta sig fram. Men samtidigt har det gamla gardet inte klivit helt åt sidan än.

Anze Kopitar har 18 säsonger i klubben bakom sig, varav sju som kapten. Till nästa sommar går kontraktet ut, men redan nu har parterna kommit överens om en fortsättning.

Nästa sommar kommer det nya kontraktet, värt sju miljoner dollar per säsong att kicka in. Det är skrivet över två år och det totala värdet uppgår till strax över 150 miljoner svenska kronor.

En av klubbens största

Ikonens nuvarande kontrakt har en lönetaksträff på tio miljoner dollar per säsong och var ett av de dyraste kontrakten i ligan när det skrevs i januari 2016.

I Los Angeles historia finns det få spelare som är större än Anze Kopitar. Nästa säsong kommer slovenen att bli den spelare med flest matcher någonsin för Kings, och det är bara 13 poäng upp till Luc Robitaille som ligger tvåa i alla tiders poängliga. Lägg där till två Stanley Cup och två Selke Trophy (priset till ligans bästa defensiva forward).


TV: Ur arkivet: Hörnqvist avgjorde Stanley Cup: "Den bästa dagen i mitt liv"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games